Zlatibor Lončar
Tanjug
Zlatibor Lončar

Tanjug

Zlatibor Lončar, Foto: Tanjug

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar uveliko rasprema svoju staru kancelariju u Urgentnom centru Srbije, jer planira da, posle šest godina, ministarski kabinet zameni hirurškom salom.

Kako „Alo!“ saznaje, Lončar, koji je na čelo Ministarstva zdravlja došao 2014. kao nestranačka ličnost, priprema svoju staru kancelariju u Urgentnom centru za povratak.

- Sve deluje da će se Zlatibor vratiti u beli mantil. On je, i dok je bio na čelu Ministarstva zdravlja, dolazio i operisao, tako da nikoga ne čudi što ga viđaju u Urgentnom, međutim, prošle nedelje kada je bio ovde, oba puta, video sam ga da sređuje svoju staru kancelariju, a u ponedeljak je čak i doneo torbu s nekim stvarima koju pri odlasku nije izneo - tvrdi izvor „Alo“ i dodaje:

Zlatibor Lončar ponovo će raditi sa pacijentima?

Privatna arhiva

Zlatibor Lončar ponovo će raditi sa pacijentima?, Foto: Privatna arhiva

- Lončar je, to svi znaju, čovek operativac. Voli da je sa pacijentima, voli da je u hirurškoj sali. Mislim da, pre svega, on želi da se vrati. S druge strane, ne treba zaboraviti da je on sproveo velike reforme u zdravstvu i u ovom trenutku su u toku značajni projekti za funkcionisanje ovog resora. On je u tome glavna karika, pa nisam baš siguran da će ga pustiti da ode dok ne završi započeto - priča naš izvor.

Kisićka bi u ministarsku fotelju

Darija Kisić Tepavčević

Tanjug/Andrija Vukelić

Darija Kisić Tepavčević, Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Ukoliko Lončar ipak napusti Nemanjinu, najveće šanse da sedne u njegovu fotelju ima, kako se spekuliše, Darija Kisić, sadašnja zamenica direktora u Institutu za javno zdravlje „Batut“.

- Darija bez dileme ima odlične kompetencije, a i tokom epidemije koronavirusa pokazala se dobro. Očigledno je da joj ni ambicija ne manjka - kaže izvor „Alo!“

Pročitajte još:

Komentari (2)

beba

04.08.2020 15:15

Loncar je odlican.Bice steta ako ga zameni samo da bi udovolji nekim vezama

Pera

04.08.2020 22:32

Loncar je izuzetno los covek!!!!