Mladen Šarčević
Printscreen
Mladen Šarčević

Printscreen

Mladen Šarčević, Foto: Printscreen

 - Nema potrebe da se samo zbog administracije sada odlazi u zdravstvene ustanove. Još pre nekoliko meseci rekli smo da za upis u vrtiće i škole u ovom trenutku ne moraju da se pribave lekarska uverenja i da se to može učiniti sve do kraja avgusta. Uputio sam dopis u kome se precizira da isto to važi i kad je reč o srednjim školama - kaže za „Alo!“ ministar prosvete.

Inače, našu redakciju juče je pozvalo nekoliko zabrinutih roditelja koji su kazali da deca moraju da se šetaju po domu zdravlja samo zbog lekarskog uverenja.

- Moj sin iz školskog dispanzera treba da uzme karton, da ode u medicinu rada i da po pregledu ponovo vrati karton u školski dispanzer. U jeku korone treba da obilazi pola doma zdravlja i da se meša sa drugim pacijentima - navodi mama svršenog osnovca iz Beograda.

Upis na klik

Pročitajte i:

Nakon usluga „Elektronski upis dece u predškolsku ustanovu i prvi razred osnovne škole“, roditeljima u celoj Srbiji će danas i sutra, 9. i 10. jula, na portalu e-Uprave biti dostupna usluga „Elektronski upis u srednju školu“.

Šarčević sa studentima: Zahtevi će biti ispunjeni

Ministar Šarčević rekao je da će biti ispunjeni svi zahtevi studenata.

- Omogućili smo vam više rokova za ispite, kao i da ostanete u domovima tokom leta shodno obavezama koje imate na fakultetima. Cena hrane i smeštaja tokom letnjih meseci neće biti komercijalna, već beneficirana, prema vašem zahtevu - rekao je Šarčević na sastanku sa predstavnicima studenata iz studentskih domova u Beogradu.

Pročitajte još: