Ne idite sad po lekarska uverenja u jeku korone

M. K. | vesti 2020-07-08 15:48:19 2020-07-08 15:48:19

Ministar prosvete Mladen Šarčević navodi za „Alo!“ da će da se omogući svima koji upisuju srednje stručne škole da se lekarsko uverenje koje je potrebno priložiti prilikom upisa dostavi kasnije, kako svršeni osnovci u jeku korone ne bi morali da odlaze u zdravstvene ustanove samo zbog toga.

Printscreen

 - Nema potrebe da se samo zbog administracije sada odlazi u zdravstvene ustanove. Još pre nekoliko meseci rekli smo da za upis u vrtiće i škole u ovom trenutku ne moraju da se pribave lekarska uverenja i da se to može učiniti sve do kraja avgusta. Uputio sam dopis u kome se precizira da isto to važi i kad je reč o srednjim školama - kaže za „Alo!“ ministar prosvete.

Inače, našu redakciju juče je pozvalo nekoliko zabrinutih roditelja koji su kazali da deca moraju da se šetaju po domu zdravlja samo zbog lekarskog uverenja.

- Moj sin iz školskog dispanzera treba da uzme karton, da ode u medicinu rada i da po pregledu ponovo vrati karton u školski dispanzer. U jeku korone treba da obilazi pola doma zdravlja i da se meša sa drugim pacijentima - navodi mama svršenog osnovca iz Beograda.

Upis na klik

Pročitajte i:

Nakon usluga „Elektronski upis dece u predškolsku ustanovu i prvi razred osnovne škole“, roditeljima u celoj Srbiji će danas i sutra, 9. i 10. jula, na portalu e-Uprave biti dostupna usluga „Elektronski upis u srednju školu“.

Šarčević sa studentima: Zahtevi će biti ispunjeni

Ministar Šarčević rekao je da će biti ispunjeni svi zahtevi studenata.

- Omogućili smo vam više rokova za ispite, kao i da ostanete u domovima tokom leta shodno obavezama koje imate na fakultetima. Cena hrane i smeštaja tokom letnjih meseci neće biti komercijalna, već beneficirana, prema vašem zahtevu - rekao je Šarčević na sastanku sa predstavnicima studenata iz studentskih domova u Beogradu.

Pročitajte još:

 

 

Expand player
Pogledajte više