VAŽNO JE Ministar Stefanović objasnio ceo postupak registrovanja vozila u vreme vanrednog stanja

Pre svega da podsetimo da vožnja neregistrovanog automobila nije dozvoljena.

Miloš Veliki auto-put
Miloš Veliki auto-put, Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Vlasnici vozila koji su stariji od 65 godina i kojima je zabranjeno izlaženje iz svojih domova, moći će da registruju svoja vozila, objasnio je jutros ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

- Stariji sugrađani moći će da registruju svoja vozila na tehničkim pregledima uz ovlašćenje koje ne mora da bude overeno kod notara. Dovoljno je napismeno ovlašćenje sa potpisima vlasnika i lica koje registruje vozilo i da lice koje doveze automobil na tehnički pregled poseduje svoju i ličnu kartu vlasnika vozila kao i svu potrebnu dokumentaciju – pojasnio je Stefanović.

Potrebno je da se prvo zakaže tehnički pregled na nekoj od linija TP koja imaju ovlašćenje za izdavanje registracionih nalepnica.Na Tehničkom pregledu je potrebno da se pridržavate upustva zaposlenih oko pridržavanja mera zaštite od korova virusa.

Ukoliko prvi put registrujete novo ili polovno vozilo, posle tehničkog pregleda svu dokumentaciju, poštom dostavljate nadležnoj policijskoj upravi.

Povezane vesti

 • Korisnik: Zorica Jelic
  29/03/2020 - 01:02
  Veliki je problem naci slovodan termin na tehnickom. Prijatelj mi je rekao da postoji aplikacija za zakazivanje tehnickog. Skinula sam je i zakazala termin na najjeftinijem tehnickom pregledu i to u par poteza, bas je lako i brzo. Sjajna stvar!!!
 • Korisnik: Jana
  29/03/2020 - 00:42
  I ja već drugu godinu zaredom koristim aplikaciju Zakaži Tehnički. svaka čast našim mladima na razvoju ovakvih rešenja! Sjajna stvar u dva klika do termina na tehničkom.
 • Korisnik: Milovan
  29/03/2020 - 00:38
  Postoji mobilna aplikacija Zakaži Tehnički gde sam besplatno zakazao termin na tehničkom i registrovao kola sredinom marta. Super aplikacija, probajte da skinete i zakažete termin gde i kada hoćete!
 • Korisnik: Gogi
  29/03/2020 - 00:28
  Ja sam skinuo aplikaciju zakazi tehnicki i sve zavrsio bez problema, besplatno je zakazivanje. Preporuka da ne zovete i ne odlazite da bi rezervisali termin u ovo vreme.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi