Serija Koreni
Promo
Serija Koreni

Promo

Serija Koreni, Foto: Promo

Dara Džokić u novoj seriji RTS igra majku Slobodi Mićalović, ali i emotivnu partnerku njenom svekru Žarku Lauševiću.

Scenarista "Korena" Đorđe Milosavljević otkriva da je Milunka (Dara Džokić) Aćimu Katiću (igra ga Žarko Laušević) u seriji istovremeno i prija i ljubavnica! Nakon prve epizode ove drame RTS, javnost u Srbiji ostala je zbunjena time da li je Milunka Simki (Sloboda Mićalović) majka ili svekrva, s obzirom na to da žive u istoj kući.

Pročitajte još:

Složeni odnosi

Sve nedoumice pojasnio nam je scenarista ovog ostvarenja, koje je posle prve epizode pobralo simpatije publike.

- Bez veze mi je da sada otkrivam radnju cele serije, ali Milunka jeste Simkina majka, a Aćimu je ljubavnica. To postoji u romanu Dobrice Ćosića i to sam preuzeo direktno odatle. Dovoljno je da ljudi pročitaju knjigu i biće im sve jasnije - priča Milosavljević i dodaje da će njihovi složeni porodični odnosi u narednim epizodama postati mnogo jasniji:

- Kada je Aćim sinu birao ženu, odnosno Simku, zapravo je sebi birao emotivnu partnerku. Jedna od narednih scena koju će gledaoci imati priliku tek da pogledaju jeste dijalog između Aćima i njegovog sina Đorđa, kada mu ovaj jednom prilikom prebaci uz reči: "Ti kad si mi birao Simku, ti si izabrao sebi i ljubavnicu", jer je u njihovu kuću zajedno sa Simkom došla i njena majka Milunka.

 

On je istakao da neki gledaoci nisu to najbolje shvatili iz prve epizode, pa je odatle i krenula priča da se u scenariju nešto menjalo u odnosu na to kako piše u Ćosićevom romanu.

- Verovatno je ljudima bilo konfuzno što svi žive pod istim krovom, pa su na osnovu prve epizode zaključili da smo mi promenili nešto u odnosu na knjigu, ali nije tako. U narednim epizodama biće sve mnogo jasnije, malo strpljenja i gledaoci će se uveriti da ništa nije menjano, sve je isto kao i u romanu - zaključio je Milosavljević.

Odlična ekipa

Serija "Koreni", po istoimenom romanu Dobrice Ćosića, premijerno je prikazana prošle nedelje na Javnom servisu. Imaće ukupno 10 epizoda, a u glavnim ulogama, osim Žarka, Dare i Slobode, glume još i Igor Đorđević, Nenad Jezdić, Anica Dobra, Goran Šušljik, Bogdan Diklić, Nebojša Dugalić i mnogi drugi.

 

Komentari (3)

Pevac

29.10.2018 15:33

Serija je fenomenalna, kao i knjiga. Glumci takodje

Boki

29.10.2018 16:56

Ko nije procitao knjigu nema pojma o cemu se radi u seriji.

Dragojlo

29.10.2018 18:28

To se ranoje zvalo "nevenčana žena"! Ljubavnica je žena koja se druži sa čivekom koji je u braku a i ona je u braku, ili je samo jedno od njih slobodno. A slobodna žena koja živi sa slobodnim čovekom je nevenčana žena!!