Milomir Marić
Printscreen
Milomir Marić

Printscreen

Milomir Marić, Foto: Printscreen

Za to što je danas živ može da zahvali svojoj ženi, književnici Vesni Radusinović, s kojom deli dobro i zlo već 25 godina.

Poziv predsednika

Sloba Milošević me je pozvao i rekao: "Barabo jedna, nemoj da mi zavitlavaš ženu. Celu noć je plakala, zovi je da se smiri"
Milomir Marić.

- Vesna mi je spasla život, nadam se da se nije pokajala! Pre pet godina bio sam na ručku sa našim čuvenim kardiohirurgom Boškom Đukanovićem, a kad sam došao kući, pozlilo mi je. Mislio sam da sam pojeo nešto pokvareno. Žena mi je rekla da moram odmah na VMA i ja sam je poslušao. Lekari su me pregledali, rekli da je sve u redu i poslali me kući. Međutim, Vesna ih je molila da me zadrže u bolnici! Još jednom su mi uradili EKG i registrovali trenutni infarkt! - kaže Marić na početku našeg razgovara i dodaje:

- Odmah su me prebacili u operacionu salu i četiri sata mi stavljali stent. E, to je bila borba za život! Da mi se to desilo na ulici ili u snu, bio bih sigurno mrtav. Ujutru su mi ugradili još tri stenta na KBC 'Dedinje'.

Sudbinski susret pored Morače

Od tada je promenio svoj život iz korena. Prestao je da puši i jede nezdravu hranu. Mora da pije gomilu lekova, ali mu energije ne manjka. O ženama ne želi da priča. U stvari, hoće, ali samo o jednoj.

Ja sam papučar. Nisam bio ni sa jednom ženom pre Vesne, ona ih je sve izbrisala! Izvršila mi je lobotomiju! I šta me pitate za Dušku Jovanić?! Bili smo zajedno, ali imam crne rupe u pamćenju! Ma, je l' vi znate kako sam upoznao Vesnu? E, to vam je priča za novine! Bio sam mlad novinar, obilazio sam bivšu Jugu i pisao o noćnom životu. Otišao sam u Podgoricu i ugledao devojčicu lepu kao lutka kako izlazi iz gimnazije. Prišao sam joj i seli smo na klupu u parku pored Morače. Pitao sam je da se vidimo opet, rekla je da ne može jer ide kod babe na Skadarsko jezero. I tako smo se rastali - otkriva Milomir.

Vesna Radusinović

Nenad Vujanović

Vesna Radusinović , Foto: Nenad Vujanović

Mnogo godina kasnije upoznao je Vesnu Radusinović, uspešnu novinarku. Nije ni slutio da je to ista ona njegova tiha patnja od pre 15 godina. Najpre su se sretali na gradskim događajima, a zatim su počeli zajedno da rade u "Profilu" i ubrzo su se zaljubili.

- Živeli smo zajedno dve godine, a ja sam tek onda shvatio da je to ona ista devojčica sa kojom sam sedeo u parku pored Morače. Rekla mi je: "Jeste, to sam bila ja. Nisam smela ranije da ti kažem, da ne pomisliš da sam luda" - priča Marić i nastavlja:

Vesna je dobra žena, sažalila se na mene i pokupila me pokislog sa ulice. Ona se do podne mene stidi, a od podne mi se smeje. Trenutno je besna što mnogo radim. Kaže: "Ti si meni uništio život. Ranije si zabavljao samo mene. Otkad su te pustili na televiziju, zabavljaš celu zemlju. Kad dođeš kući isključiš ton, pa za mene ništa ne ostane." Uvek sam želeo da zavedem lepu a glupu ženu, ali mi nije pošlo za rukom.

Zabava za mase

Gde je naš sagovornik, tu su i starlete: Tijana Ajfon, Mimi Oro, Nataša Šavija, Maca Diskrecija... U želji da podigne rejting Hepi televizije, koju vodi, osmislio je rijaliti "Parovi". Na male ekrane doveo je dame sumnjivog morala da zabavljaju široke narodne mase. Skoro sve od njih optužene su da se bave prostitucijom. Pitali smo ga da li je on namerno uništio srpsku omladinu i pokazao devojkama prečicu do novca i slave?

- Ma jok. Pre nego što sam upoznao starlete, one su već bile najveće muze političara, biznismena i kriminalaca. Mislio sam da ću biti svetska zvezda zahvaljujući svojoj pameti, a proslavio sam se zahvaljujući starletama! Dao sam intervju za čuveni "Veniti fer". Napisali su: "Čovek koji je mogao da bude srpski Bernar Anri Levi, ali je odlučio da napravi najveće đubre na svetu." Da bi to ilustrovali, objavili su fotku Zmaja od Šipova, Tijane Ajfon i Nataše Šavije, a pored njih sliku mene sa Danilom Kišom - priča poznati novinar i ističe da Vesna nikada nije bila ljubomorna na njegove pulenke:

Vesna Radusinović i Milomir Marić

E-Stock

Vesna Radusinović i Milomir Marić, Foto: E-Stock

- Starlete me nikada nisu muvale, ali sam u njihovim očima video da mogu da prođem. Bile su one i sa većom sirotinjom. Moja Vesna nije ljubomorna, njoj je sve to zabava i materijal za pisanje romana. I one nju obožavaju.

Eto, to je Milomir Marić danas. A šta je nekada bio? Klinac iz Gornjeg Milanovca iz bogate porodice. Deda mu je bio plejboj, tata radio u 'Metalcu', a mama domaćica. U školi je bio odličan đak, a u gimnaziji je jedva čekao da se završe časovi kako bi išao u gradsku biblioteku da čita novine. Prvi tekst objavio je sa 14 godina u "Dečjim novinama", a prvi intervju uradio sa 16 godina.
Posle gimnazije Marić je 1974. došao u Beograd i upisao Fakultet političkih nauka.

- Kad sam stigao u Beograd, želeo sam da upoznam Dragana Džajića, Miloša Crnjanskog i Momu Kapora. Sve to sam uspeo u roku od mesec dana! Našao sam njihove telefone i ubedio ih da se sretnemo - priseća se urednik Hepija i ističe da je na početku karijere bedno zarađivao:

- U "Dugi" smo imali plate pet, deset maraka, ali smo za tu siću bili spremni i da nas ubiju. Uživao sam kad neko dođe i kaže:

"Likvidiraćemo te!" Kada smo objavili ispovest Gorana Vukovića Majmuna, koji je 1986. ubio Ljubu Zemunca, bio sam kidnapovan! Otmičari su rekli da me vode da se izvinim majci Ljube Zemunca zbog teksta! Stvarno su me odveli kod nje i Ljubine sestre Dragane. Lik koji me je oteo nosio je dva 'kolta' ispod jakne, kao na filmu. Ljubina majka je bila divna žena, lepo smo popričali i rastali se.

Pročitajte još: