Bolnica
Alo!/Nenad Vujanović
Bolnica

Alo!/Nenad Vujanović

Bolnica, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Roditelji Sofije S. (15), koji su odlučili da doniraju ćerkine organe nakon što je preminula kada je prvi put u životu uzela sintetičku drogu, spasli su još jedan život - devojčicin bubreg dao je novu šansu za život Milanku Bugariću (37) iz Kraljeva.

Pročitajte još:

- Pomešana su mi osećanja. Na VMA su pored mene ležali ljudi kojima je donor bio neko iz porodice. Majka, otac, brat, sestra… Oni su bili radosni. A ja sam bio u istom trenutku i radostan i tužan jer jedan mladi život je morao biti završen da bih ja dobio bubreg i preživeo - započeo je za "Blic" svoju priču ovaj Kraljevčanin.

Preporučujemo još:

Milanku su se problemi sa bubrezima pojavili još 2000, samo što je postao punoletan. Šest godina je bilo potrebno da se uspostavi dijagnoza, i to tek kada je Milanko odlučio da ode na VMA, gde su mu za samo deset dana otkrili da boluje od hroničnog glomerulonefritisa, bolesti bubrega. Nakon toga, Milanko je dvanaest godina lečen. Ali 2017. morao je da krene na dijalizu.

- Glavobolje, mučnine, grčevi, bili su svakodnevna pojava nakon što sam krenuo na dijalizu. Jedini spas mi je bio da dobijem bubreg. Ali, pošto ni moja majka, otac i brat nisu mogli biti donori, morao sam da čekam. Onda je 6. novembra u 21.30 zazvonio telefon. Pozvali su me sa VMA i rekli da su mi našli bubreg - priča Bugarić.

Već iste noći Milanko je stigao na VMA. Ali nije bio jedini jer je pored njega bilo još šestoro kojima je bio potreban bubreg. Sutradan je saznao da je izabran jer su se njegovi parametri najidealnije poklopili sa bubregom donora. Dva i po meseca kasnije, Milankov život se potpuno promenio. Dobio je novu šansu.

Bolnica

Tanjug/ Jovo Mamula

Bolnica, Foto: Tanjug/ Jovo Mamula

Ovaj Kraljevčanin, koji ima svoju porodicu i ćerkicu od četiri godine, kaže da je kad god je otišao na VMA na kontrolu, u crkvici koja se tamo nalazi uvek upalio sveću za Sofiju.

- Razmišljao sam kada prođu moje kontrole, odem u Aranđelovac i upoznam njene roditelje. Preko društvenih mreža sam uspeo i da upoznam devojku, koja je dobila njeno srce. Porodica je učinila jedan veliki čin kada su odlučili da ćerkine organe doniraju. Ona je nastavila da živi kroz nas - rekao nam je Bugarić.