Milan i Marija su nestali bez traga pod nejasnim okolnostima, porodice mole za pomoć
alo.rs
Marija i Milan
Marija i Milan, Foto: Printscreen

Marija Kepić i Milan Ilić su dvoje mladih ljudi iz različitih delova Srbije, čije porodice dele gotovo identične sudbine i već danima postavljaju isto pitanje - gde su naši najmiliji? Oboje su nestali i za njima se intenzivno traga, a kako su nam njihovi najbliži ispričali, nijedna informacija koju su dobili do sada nije pomogla u traganju za njihovim najmilijima.

Marija Kepić je 29-godišnja devojka iz Aranđelovca čiji je nestanak prijavljen 29. oktobra. Potpuno iznenada, kako nam je njena sestra ispričala, tog dana u ranim jutarnjim časovima je izašala iz kuće i nije se vratila.

- Sada će dva meseca od kako je nema, a mi nemamo nikakvih novih informacija. I dalje ne znamo šta se dogodilo - rekla je Marijina sestra.

Sestra zna da je kobnog dana ustala rano i da je iz kuće izašla pre nego što su se ukućani probudili, tako da niko sa sigurnošću ne može da kaže ni šta je imala na sebi.

- Ustala je pre majke sa kojom je bila u kući i izašla. Nikome se nije javila, niti je prethodno najavila svoj odlazak. Šta se posle toga dogodilo, ne znamo - ispričala je za "Blic" Marijina sestra.

Porodica nestale devojke najpre nije pomislila da će se Marijin izlazak iz kuće pretvoriti u agoniju koja bezmalo traje gotovo mesec dana. Prolazili su dani, a kako se nije javljala postajali su sve zabrinutiji... Videvši da se ne pojavljuje ni pet dana nakon nestanka, slučaj su prijavili policiji, a apel za pomoć u pronalasku su objavili na društvenim mrežama.

- Jurili smo da se pregledaju snimci sa sigurnosnih kamera, međutim ispostavilo se da kamere na kojima bi mogla da se pojavi nisu u funkciji - kaže njena sestra.

Porodica moli sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju o Mariji da se jave policiji ili Marijinoj porodici na broj 0645473869.

Milan nestao u Donjem Milanovcu

U želji da što pre vide svog Milana napisali su pismo u kome mole da se potraga što brže okonča.

– Prijavili smo njegov nestanak istog dana uveče u lokalnoj stanici policije. Službenici su zaista korektno odmah reagovali i zajedno sa inspektorom za nestala lica iz PS Majdanpek pokrenuli postupak potrage. Mi kao članovi porodice, od samog starta, uz nesebičnu pomoć prijatelja i sugrađana, smo se odmah organizovali i na nivou grada uradili pretragu mesta, terena i okoline grada, uz obalu (sa vode i na kopnu), što nažalost ni posle nekoliko dana nije dalo rezultat. Inspektori MUP policijske stanice Majdanpek su u granicama svojih profesionalnih i tehničkih mogućnosti uradili šta su mogli, ali je očigledno da su iste ograničene – pisala je porodica.

Pregledani su i video snimci sa nekih kamera iz grada dok se neki snimci još čekaju.

Porodica ne isključuje ni mogućnost tužnog kraja potrage. I sami kažu da postoje indicije da je Milan počinio samoubistvo.

Mi kao porodica smatramo da, i da je tako, potraga treba da se nastavi istim i još većim intenzitetom, što nažalost sa ograničenim resursima lokalne policije očigledno nije moguće – naveli su u pismu.

Porodica se stoga nada uključenju dodatnih kapaciteta i moli da se potraga intenzivira.

Izgubljeno je dosta vremena. Mi kao porodica, naši prijatelji i građani, osećamo nemoć i frustraciju, jer ne vidimo rešenje.

U međuvremenu, desila se i jedna čudna situacija, jer se na Milanov viber broj javio nepoznati stariji muškarac, ali ova činjenica nije pomogla u razmotavanju klupka.

Porodica moli sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju o Milanu da se javi na broj 0658089200 ili najbližoj policijskoj stanici.

Pročitajte još: