PAKAO ZA NEDUŽNE Mikine žrtve, Milena i Iva, zlu sudbinu doživele i ispred kamera: Silovane u životu i na filmu!

Mlade glumice Milena Radulović (25) i Iva Ilinčić (24) prve su se odvažile i prijavile za silovanje i seksualno uznemiravanje uticajnog Miroslava Miku Arsića, kroz čiju školu glume je tokom 35 godina rada prošlo više od 3.000 dečaka i devojčica

Milena Radulović
Milena Radulović, Foto: Screenshot Instagram

Pakla, kroz koji su prolazile kao maloletnice, prisećale su se tokom svedočenja u tužilaštvu, Milena pet sati, a Iva četiri sata. Obe su, igrom sudbine, taj bolni deo života proživele i u poslu, kroz uloge koje su obeležile njihove dosadašnje karijere.

Scene silovanja Milena je proživljavala u filmu “Balkanska međa”, a Iva u seriji “Žigosani u reketu”, gde je glumila studentkinju u tajnoj vezi s profesorom.

U “Balkanskoj međi”, filmu koji prikazuje pogrom srpskog življa sa KiM, uz puno eksplicitnih scena nasilja, Milena glumi medicinsku sestru Jasnu. Ona u jednoj sceni trpi seksualno nasilje.

Govoreći ranije o snimanju filma, Radulovićeva je rekla da je bilo naporno i fizički i psihički.

“Lik Jasne od mene je zahtevao da napravim široku paletu emocija u svim užasima kroz koje prolazi. Moj lik je zasnovan isključivo na emotivnom naboju kroz koje prolazi žena koja je žrtva i kolateralna šteta u ovoj situaciji”, ispričala je ona.

Iva pak u “Žigosanima” tumači Teodoru Todorović, studentkinju Muzičke akademije koja taji vezu sa profesorom Nojmanom (Vojin Ćetković). Tek kad njen otac sazna za aferu, uspeva to da okonča. U jednoj od scena profesor je prisiljava na odnos.

Podsetimo, Aleksiću je određen pritvor od 30 dana pošto je uhapšen 16. januara. Na teret mu se stavlja 15 krivičnih dela, osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji nad polaznicima njegove privatne škole glume “Stvar srca”. Najmlađa žrtva imala je samo 10 godina. Milena i Iva su svedočile u sredu i četvrtak, a očekuje se da će narednih dana iskaze davati i ostale devojke. U petak je saslušanje treće devojke prekinuto jer je odbrana Aleksića zatražila izuzeće tužioca.

Jugoslav Tintor, advokat koji zastupa Milenu i Ivu, kazao je da je ceo proces zatvoren za javnost, zbog čega ne sme da govori o detaljima sa saslušanja.

“Ako je neko davao iskaz pet sati, onda je do detalja opisivao sam čin seksualnog zlostavljanja, ambijent i atmosferu u školi, njeno funkcionisanje, neposredan odnos sa okrivljenim, Aleksićev odnos s ostalim učenicima i slično. Ovaj postupak je specifičan jer, osim što je osumnjičeni ugledna ličnost, poznati profesor glume, oštećenih i žrtava je mnogo”, kazao je Tintor, priznajući da je i njemu bilo teško da sluša detalje svedočenja glumica.

Suočavanje oči u oči, kako je dodao, kod ove vrste krivičnog dela može biti vrlo traumatično i dramatično, ali je njegova procena da Milena i Iva mogu to da podnesu i da nije neophodno za njih tražiti posebne mere zaštite.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi