SRBIN IZ GRAČANICE BRINE O NEPOKRETNOM ALBANCU MIHAT: Da nije bilo njega, psi bi me pojeli, on mi je SVE na svetu, dok me država izbegava

Velimir mu pomogao kad su mu svi okrenuli leđa

Mihat Parašumti, pomoć, Srbin
Mithat Parašumti, pomoć, Srbin, Foto: printscren youtube

* Mithat Parašumti (55) živi u Gračanici

* Velimir Milovanović ga primio

* Starac brine o njemu već godinu dana

Mithat Parašumti (55) živi u Gračanici na Kosovu i Metohiji, nepokretan je, a porodica ga je odbacila. Zbog toga je jedno vreme živeo na ulici, a onda je upoznao Velimira Milovanovića (73), koji mu je sada sve na svetu.

Život Mithata nije bio lak. Nakon što je napustio bratovljevu kuću u Đakovici, jedno vreme živeo je u Prištini na ulici, a potom pet godina u Lipljanu u podrumu. Pokušavao je da nađe posao, ali nije imao baš mnogo sreće. A onda mu je i zdravlje okrenulo leđa - ima problem sa reumom i nervnim sistemom.

 

Srećom, pomoć nije izostala, i to od Srbina Velimira Milovanovića. Mithat danas kod njega živi i plaća mu kiriju 50 evra od penzije koja iznosi 73 evra. I zahvalan je do neba.

- Da nije bilo njega, psi bi me pojeli. Starac brine o meni već godinu dana. On je imao bolest poput moje, poslat je u banju i izlečen je. On mi daje hranu. Bez njegove pomoći ne bih mogao da preživim. Država mi daje penziju od 73 evra i izbegava me. Šta drugo da kažem - navodi Mithat.

MEŠTANI SE OKUPILI ISPRED PEKARE U BORČI Poruka koju su građani poslali odjekuje čitavom Srbijom! (FOTO)

"BOG NAM JE DAO OVE TERITORIJE" Nova provokacija! Albanac momentalno uhapšen, pobo zastavu NASRED JEZERA! (FOTO)

PEKAR ALBANAC IZ BORČE SE OGLASIO UOČI USKRSA "Ovo je moja kuća, moja država. Ja nisam taj lik sa slike, nisam ja vaš neprijatelj..."

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi