Narodna patrola
Facebook/Printscreen
Narodna patrola

Facebook/Printscreen

Narodna patrola, Foto: Facebook/Printscreen

U petak uveče grupa mladih ljudi okupljenja oko narodne inicijative, "Nema predaje Kosova i Metohije", krenula je u obilazak centralnih beogradskih ulica da bi u razgovoru sa interno raseljenim licima iz Trećeg sveta, koji trenutno borave u Srbiji, podelila pamflet na srpskom, engleskom i arapskom jeziku, na kojem je pisalo:

- Zbog učestalih bolesnih napada na srpske žene i devojke, zabranjeno vam je kretanje van migrantskih centara od 22 časova do 6 časova ujutru. I kretanje više od tri osobe u grupi tokom dana. Napadi na naše građane vam neće proći nekažnjeno.

Na prostoru od Zelenog venca do autobuske stanice ova grupa mladića je srela više migrantskih grupa, sa kojima je razgovarala i kojima je uručila spomenuti pamflet.

- Mi znamo da ste ovde u Srbiji na proputovanju ka EU i da ne želite se da duže zadržavate u našoj zemlji. Dok ste ovde ne dirajte naše žene, našu decu i građane i niko ni vas neće dirati. Ukoliko nekog napadnite, mi ćemo odgovoriti. Mi nismo država, ni policija, mi smo narod. I naš odgovor će biti žestok. Naše patrole će od sada povremeno patrolirati Beogradom, tamo gde vi budete i reagovati ako bude nasilja sa vaše strane. Ne dirajte nikog i u miru možete da nastavite svoj put. Kao što mi u vašoj državi moramo da poštujemo vaše zakone i običaje, poštujte i vi naše ili ćete se suočiti sa odgovorom koji biste i vi dali nama u vašoj zemlji kada bi vas mi maltretirali. Raširite ovu našu poruku i svojim sunarodnicima. Želimo vam sve najbolje i srećan put - kazao je momak iz narodne inicijative, "Nema predaje Kosova i Metohije" prilikom susreta sa migrantima.

Nakon patrole, u ime narodne inicijative "Nema predaje Kosova i Metohije" i njihovih prijatalja, Damnjan Knežević je izjavio:

- Mi smo danas bratski prošetali ulicama Beograda. Hteli smo da vidimo kakva je situaciju u gradu pošto je bilo mnogo problema kako u Beogradu tako i u drugim mestima u Srbiji vezano sa migrantima. Mi nismo ovde došli kako bi radili kampanju protiv migranata, već protiv migrantskog nasilja. Niko nema pravo da izaziva nasilje u našim gradovima i u našoj zemlji. I ono što smo obećali migrantima u neposrednom kontaktu sa njima je to da ćemo mi ove večeri, i svih narednih večeri, biti na ovim ulicima, poručivši im da im se ne isplati da prave gluposti – da diraju naše žene, decu i ljude – jer mi ćemo odgovoriti. 

 

Komentari (1)

vlada

25.02.2020 22:17

Sve su im lepo objasnili. Pozdrav za ove momke, samo fino i kulturno, mislim da je vecina ovih mucenika postena i ok, ali uvek se nadje neko da pokvari utisak. Ako su pametni prenece drugima i kontrolisati jedni druge i nema problema