Mića Jovanović
Masanori Jošida
Mića Jovanović

Masanori Jošida

Mića Jovanović, Foto: Masanori Jošida

Ova, nadasve komična izjava data za televiziju poslednja je u nizu zavrzlama koje nam priređuje tim Đorđević-Jovanović. Tako se sedam dana pričalo o prodaji, ali se onda čarolija raspršila, pošto je Jovanović juče odustao od prodaje univerziteta, a danas Đorđević tvrdi da mu je nesuđeni saradnik juče upadao u kancelariju, slao "polupreteće" poruke, kao i da su ga tri osobe, kako tvrdi, jutros napale na ulici.

Upitan kako je moguće da je te provere obavio tek sada kad su pregovori o prodaju Univerziteta trajali godinu i po dana, Jovanović odgovara da je Đorđeviću verovao na reč.

"Da li sam ja bio omađijan, da kažem uslovno. Šta se meni dešavalo, ja za sebe nemam opravdanje (...) Moja univerzitetska karijera, ako odbijem jednu godinu provedenu u JNA, je 43 godine. Dosta sam u biznisu koji se zove obrazovanje. Radio sam i neke druge, slične konsultantske poslove. Prvi put, zaista ako me pitate da vam objasnim šta se desilo - ne znam. Jednostavno, ja sam bio jedini čovek koji je verovao", kaže Jovanović.

Jovanović je dodao i da bi neki student verovatno "pao na ispitu" da je postupio kao on.

- Ovo će da bude jedan 'case' (slučaj) pravi za studente, jedan primer lošeg poslovnog odlučivanja - poručuje Jovanović.

Predstavnik konzorcijuma nemačkog investicionog fonda koji je navodno kupio Univerzitet Megatrend Dejan Đorđević saopštio je ranije danas da pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću tvrdi da na njegovu adresu nije upućen zahtev, predlog ili ponuda da se raskine ugovor o kupovini te visokoškolske institucije već da je o tome saznao isključivo iz obraćanja osnivača Megatrenda Miće Jovanovića pred televizijskim kamerama.

On je rekao i da mu je Jovanović upao u kancelariju i tražio da odustane od ugovora.

- Mića Jovanović mi je juče upao u kancelariju u rektoratu i tražio da odustanem od ugovora milom ili silom" - tvrdi nesuđeni kupac Univerziteta "Megatrend" Dejan Đorđević.

Komentari (1)

vladan

06.12.2019 17:17

Pokusao da proda tudje pa mu rekli NO, NO i sada se "pere"