Tašmajdan, vreme
Alo.rs/M.Š.
Tašmajdan, vreme

Alo.rs/M.Š.

Tašmajdan, vreme, Foto: Alo.rs/M.Š.

U subotu i nedelju u Srbiji će biti sunčano i umereno toplo vreme, sa temperaturama oko 15. podeoka u subotu, odnosno oko 20. u nedelju. U jutarnjim satima moguć je i slab prizemni mraz, rekao je meteorolog Đorđe Đurić najavljujući vreme za narednu nedelju.

Prema njegovoj prognozi, u ponedeljak nas očekuje slično vreme.

- Onda u ponedeljak nakon vedrog jutra tokom dana će doći do postepenog povećanja oblačnosti. Ali i u ponedeljak očekujemo do 20 stepeni - kazao je Đurić.

Dalje nas očekuje promena vremena sa zahlađenjem. Navodi i da se ne očekuje drastično spuštanje temperature.

- Onda od utorka do četvrtka biće promenljivo oblačno, povremeno sa pljuskovima i kišom sa grmljavinom. Temperature će i dalje ostati između 15 i 22 stepena. To znači da će biti umereno toplo, samo sa padavinama u većem delu Srbije - prognozira.

Nova izvesna promena očekuje se već u petak. Današnji podaci sugerišu da će vreme u petak i za vikend biti stabilno i suvo.

- Nakon toga u petak, subotu i nedelju bi trebalo da bude suvo, pretežno sunčano sa temperaturom oko i malo preko 20 stepeni - kazao je navodeći da je reč o gruboj proceni: - Ono što je sigurnije jeste da bi posle tog perioda od utorka do četvrtka usledilo stabilno i sunčanije vreme za Veliki petak i za vikend, navodi "Telegraf".