Vremenska prognoza, setnja
Alo!/Masanori Jošida
Vremenska prognoza, setnja

Alo!/Masanori Jošida

Vremenska prognoza, setnja, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Severnu Evropu i Veliku Britaniju pogodila je oluja Kiara sa svojim olujnim udarima vetra i obilnom kišom. Vanredno stanje je u svim pogođenim državama, te su vlasti apelovale na građane da ostanu u kućama i u zatvorenom.

Samo u Velikoj Britaniji izdato je više od 250 upozorenja od poplava, donela jake udare vetra od oko 150 kilometara na sat, a pojedine stene i plaže su u potpunosti nestale u velikim talasima.

Jak vetar pogodio je i severoistočni deo Slovenije, te je stvorio probleme u saobraćaju i snabedevanju električnom energijom, a jedna je osoba poginula kada se na automobil srušilo stablo.

S obzirom da ova dešavanja nisu toliko daleko od Balkanskog poluostrva, meteorolog Nedeljko Todorović otkrio je za Alo.rs da će područje naše zemlje u narednom periodu biti suočeno sa prolaznim naoblačenjima koje će uslovljavati kišu u nižim predelim, a u višim sneg.

- Kod nas nema takvih posledica. Ovo što je danas pala kiša, to je najviše što je uticalo. Šta je bilo, bilo je, to je već prošlo vreme - zaključuje naš sagovornik.

Nema nikakvih meteoroloških upozorenja za područje Srbije.

Na pitanje šta nas čeka u narednih 10 do 15 dana, hoće li se nadprosečne temperature zadržati, meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da neće biti većih promena.

- Ostaće nadprosečne ili prosečne temperature za ovo doba godine, bilo da ima padavina ili ne - rekao je sagovornik za Alo.rs.

Komentari (1)

Djokara23

11.02.2020 22:29

I corava koka ubode Neko zrno, a ovaj nikad nista!? Katastrofa ko prima platu da budzeta!?!