Meridian u 2020. doneo značajne donacije zdravstvu
alo.rs
Meridian donacija
Meridian donacija, Foto: Promo

Ceo svet mesecima čeka da se život vrati u normalu, a da bi se to i desilo što pre herojsku borbu vode lekari i medicinske sestre.

Za ovaj plemeniti cilj Meridian je namenio i samo do sada donirao više od 100 miliona dinara, šaljući signal da je, kao i u prethodne dve decenije, pouzdan partner svim državama regiona u saniranju posledica pandemije.

Srbija: Kreveti i materijalna pomoć domovima zdravlja

Kada je reč o Srbiji, zaposleni u Meridianu nedavno su posetili Infektivnu kliniku Beograd kao i domove zdravlja u Sopotu, Ubu, Loznici i Smederevskoj Palanci. Uručene su veoma vredne donacije u vidu medicinskih ležajeva i deficitarne opreme, jer je reč o ustanovama koje već mesecima funkcionišu mimo smeštajnih i kadrovskih kapaciteta.

Danonoćno prateći situaciju u celoj zemlji, tim Meridiana posetio je i Institut za rehabilitaciju u Mladenovcu.

Meridian donacija
Meridian donacija, Foto: Promo

S obzirom da je i ova zdravstvena ustanova deo kovid sistema u kojoj je smešteno 180 zaraženih pacijenata, zaposleni u Meridianu uručili su donaciju u vidu preko potrebnih bolničkih ležajeva.

Crna Gora: Solidarno sa državnim institucijama i zdravstvom

Meridian je, inače, nedavno uputio vrednu donaciju i Vladi Crne Gore kako bi se susedna zemlja što pre izborila sa posledicama pandemije. Ranije ove godine, medicinska aparaturu i deficitarna oprema donirana je zdravstvenim ustanovama u Podgorici, Budvi, Nikšiću, Beranama, Herceg Novom, Baru, Rožajama...

Volonteri Meridiana posetili su čitavu BIH

Volonteri zaposleni u Meridianu mesecima su na terenu i širom Bosne i Hercegovine, kako u Republici Srpskoj tako i u Federaciji BiH.

Banja Luka, Sarajevo, Trebinje, Doboj, Prijedor, Tuzla… Samo su neka od zdravstvenih centara kojima je Meridian do sada donirao medicinsku opremu i materijalna sredstva.

Širom Balkana Meridian je u godini za nama pomagao narodnim kuhinjama, domovima za stare, organizacijama Crvenog krsta/križa, a nisu zaboravljeni ni amaterski sportski klubovi.

Više od 20 godina traje priča o humanosti i solidarnosti kompanije Meridian, i što je najznačajnije – to je tek početak.

PROČITAJTE JOŠ: