Meridian posetio Dom za lica ometena u razvoju u Gračanici

Alo.rs | vesti 2021-01-20 10:15:19 2021-01-20 10:15:19

Meridianov karavan humanosti ne staje

Opština Gračanica jedina je srpska sredina južno od Ibra u kojoj postoje ustanove za lica ometena u razvoju. Dobra vest u mesecima punih iskušenja je ta da koronavirus nije ušao u ove institucije, čime je sačuvana bezbednost i dobrobit korisnika, ali i zaposlenih.

Bio je to povod da zaposleni u kompaniji Meridian, jednom od najvećih evropskih imena u priređivanju igara na sreću, obiđu Dom za osobe sa posebnim potrebama i poklonima obraduju njegove štićenike.

Ovo je nastavak kampanje donacije kojima Meridian pomaže funkcionisanje jednog od najvažnijih segmenata socijalne politike za opstanak srpskih zajednica na Kosovu i Metohiji.

- Dom za osobe sa posebnim potrebama, kao i Dom za stare jedine su dve takve ustanove južno od Ibra u srpskim sredinama. Od početka pandemije koronavirusa rad je dodatno otežan, ali su zaposleni u ovim domovima, u saradnji sa Opštinom, uspeli da korisnici ni u jednom trenutku ne osete posledice pandemije. Hvala Meridianu na svim donacijama upućenim našem narodu na KiM - rekao je predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović.

Inače, kao i uvek kada je sugrađanima u nevolji potrebna pomoć, predstavnici kompanije Meridian su i ove godine, povodom novogodišnjih i božićnih praznika, ali i usled velikih poplava i pandemije, počeli sa velikom kampanjom obilaska i donacija srpskim opštinama južno od Ibra.

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više