Masovno kupuju srpske kuće i zemljišta, u ove tri srpske opštine ima 90 odsto Albanaca!

V. P. | vesti 2018-06-07 14:20:17 2018-06-07 14:20:17

U opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa ne jenjava nasilna albanizacija, jer pobornici i sledbenici velikoalbanske politike ubrzano i masovno kupuju srpske kuće, stanove, lokale i zemljište.

Arhiva

U centru i u drugim delovima Bujanovca sve je više natpisa "Kuća na prodaju".

Poslednje četiri godine Srbi prodaju imovinu više nego ikad.

U centru Bujanovca ove godine prodato je desetak srpskih kuća.

Nema zvaničnih podataka o tome koliko je tačno Albanaca kupilo srpske nekretnine.

U opticaju su nezvaničmi podaci da je Albacima u proteklih osam godina prodato više od 90 srpskih nepokretnosti.

"U Ulici Save Kovačevića sve su kuće na podaju, čak i one na kojima nisu istaknute table. Bujanovac je izgubljen. Prodaću imanje, napustićemo vekovno ognjište, jer žena i ja nigde ne radimo. Deca godinama bezupešno traže stalno zapolenje", nevoljno priča starosedelac Stojadin M.

Kvadrat u komformnim stanovima u Bujanovcu Albanci plaćaju 450 do 550 evra. Stan od 60 kvadata može da se kupi za 28.000 do 35.000 evra.

Kreatorima velikoalbanske politike ide na ruku činjenica da se građani srpske nacionalnosti sve više olako odlučuju da prodaju stanove, kuće i imanja.

Znatno su opale cene stambenih i drugih objekata.

Organizovanim otkupom srpskog imetka velikoalbanski jurišnici nastoje da jug Srbije postane deo Kosmeta, čime su ugroženi vitalni nacionalni i državni interesi.

Pema zamisli Hašima Tačija i Edija Rame, jug Srbije treba da postane deo Velike Albanije.

- Nekretnine se više ne plaćaju kao ranije. Zemlju i kuću sa velikim dvorištem, pre deset godina, mogla sam da prodam za 160.000 evra. Kada bi mi neko ponudio 120.000 evra, odlazim iz Bujanovca, itiče pezionerka Stanija T.

Lider grupe građana dr Stojanča Arsić upozorava da su pojedini pripadnici srpske nacionalnosti, koji su najviše srbovali i zagovarali patriotizam, za basnoslovne svote novca prodali svoje nekretnine Albancima.

Expand player
Pogledajte više