STARI ZANAT ZLATA VREDAN Marko iz Čačka je uprkos protivljenju okoline pokrenuo svoj biznis i nije se pokajao

I dok su se njegovi vršnjaci mahom odlučili za neka savremena zanimanja, dvadesetčetvorogodišnji Marko Jelić iz Čačka rešio je da nastavi porodičnu tradiciju i postane stolar.

Marko Jelić, stolar
Marko Jelić, stolar, Foto: Rina

Za ovaj zanat se nije školovao, ali ga je očima krao od oca i to od najranijeg detinjstva.

- Dok su se svi drugari igrali, ja sam sate i sate provodio u radionici sa tatom. Već tada sam znao da ću se baviti stolarstvom. Kad su videli tu moju želju i trud, roditelji su prihvatili tu moju odluku i tako korak po korak, prvo sam pravio manje predmete od drveta, da bih kasnije prešao na pravljenje krupnih komada nameštaja - priča Marko.

Anketa:

Da li sledite svoje snove?

Ukupan broj glasova: 31

  • Da, veoma često.: 71% (22)
  • Ne baš, pokoleba me tuđe mišljenje.: 29% (9)

Iskoristivši državne subvencije ovaj mladić otvorio je sopstvenu radionicu i spremno se uhvatio u koštac sa svim neizvesnostima koje ekonomija i privreda nose sa sobom.

- U početku je bilo dosta poteškoća oko organizacije rada, a kad nešto sami započinjete pitanje je da li ce biti dovoljno posla da zaradite dovoljno za porodicu. Ipak posao je krenuo, velika podrška mi je svakako otac koji je uvek bio uz mene. On je svojim dugogodišnjim predanim i časnim radom, svojim potomcima otvorio mnoga vrata, a ja cu se potruditi da to poverenje opravdam - kaže mladi stolar iz Čačka.

U njegovoj radionici spojeni su veliko iskustvo, ali i inovativna znane, tako da je tradicionalnu proizvodnju nameštaja oplemenio i modernizovao, ubacujući u ponudu dosta novih artikala od drveta.

Velika podrška i pomoć mu je i supruga Jovana, koja je kao i većina žena, zadužena za one malo lepše i lakše stvari, a ovaj put u pitanju je dizajn Markovih proizvoda.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi