Narodni front
google maps
Narodni front

google maps

Narodni front, Foto: google maps

On navodi da bi do kraja ove godine, ako sve bude teklo po planu, trebalo da počne projektovanje nove zgrade, koja će biti izgrađena u blizini KBC „Bežanijska kosa“, na površini na kojoj je sada livada.

- Idealno bi bilo, pod uslovom da sve ide po planu, da izgradnja nove zgrade „Fronta“ počne krajem 2020. godine. Ostalo je da Skupština grada Beograda usvoji plan detaljne regulacije, da se uđe u izdavanje lokacijskih uslova, pa tek onda u projektovanje, a projektovanje ne postoji bez šest meseci do godinu dana - navodi za „Alo!“ Blagojević.

Klinika u zgradi Ozne

Klinika „Narodni front“ nalazi se u zgradi koja je nakon Drugog svetskog rata, pa sve do 1. marta 1955, bila sedište tajne policije Ozne (Odeljenje za zaštitu naroda). Prema rečima Blagojevića, zgrada će po izgradnji novog porodilišta biti vraćena Republici na raspolaganje. Međutim, kakva će joj namena biti nakon preseljenja klinike, još nije odlučeno.

Direktor Kancelarije za javna ulaganja ističe da je za kompletnu izgradnju novog objekta potrebno od dve do tri godine, što znači da bi do preseljenja porodilišta iz zgrade u Ulici kraljice Natalije u novu na Bežanijskoj kosi moglo da dođe najkasnije 2023. godine.

Inače, prema ranijim najavama iz „Fronta“, nova bolnica biće za 30 odsto veća od sadašnje, tako da je umesto postojećih 330 kreveta za odrasle pacijente, koliko klinika sada ima, planirano da nova bolnica ima 500 kreveta, da umesto 10 sala za porođaj bude 15, kao i da umesto osam operacionih sala u novoj bolnici bude 12.

- Kada bude izgrađena, biće to najsavremenija ginekološko-akušerska bolnica u regionu - ističe Blagojević za naš list.

Bonus video

Funkcioner Saveza za Srbiju Branko Miljuš ulazi u zgradu Rektorata