Manastir Tumane
Alo.rs
Manastir Tumane

Alo.rs

Manastir Tumane, Foto: Alo.rs

Mnogobrojni vernici dolaze u manastir Tumane tražeći pomoć i isceljena kod moštiju Sv. Zosima i Jakova.

Oni svakodnevno obilaze ovo mesto!

Da li obilazite crkve i manastire u Srbiji?

 

Danica Ćirić iz Knjaževca je došla da posvedoči čudo Martina D. koji je bio nepokretan 34 godine. Posle posete manastiru Tumane i molitve u kojoj su učestvovali, Martin je počeo mnogo bolje da se oseća.

On je ubrzo ustao iz invalidskih kolica i uz, kako tvrde, Božiju pomoć prohodao.

Ilić Mimica iz sela Veliki Drenovac došla je u manastir da se moli za spasenje svog muža Dragana koji je pao sa deset metara visine. On je završio u bolnici gde su se lekari borili za njegov život.

Prognoza nije bila optimistična pa su doktori rekli da ga samo "Bog može spasiti". Posle molitve kod kivota Sv. Zosima i Sv. Jakova, Mimica je otišla da obiđe muža. Zatekla ga je na nogama, čudesno oporavljenog, ni u banju nije morao da ide. Ona je blagodareći Tumanskim Čudotvorcima došla ponovo u Tumane.

Biljana Dobrić iz Smedereva je deset godina patila od depresije. Ona nije smela da izađe iz kuće, niti da ostane sama. Kada je čula za manastir Tuman, odmah je sa suprugom krenula tamo. Bili su na sabornoj molitvi. Ona je počela sama da šeta po porti manastira osećajući se, kako navode, oslobođenom i živom. Depresija je nestala i Biljana je ponovo došla sa radošću u manastir!

Manastir Tumane nalazi se pored Golupca na Dunavu i čini neraskidivu vezu i duhovno straži nad Đerdapskom klisurom. Zbog toga ovu svetinju zovu i Đerdapskim Ostrogom!

Pročitajte još:

Komentari (2)

ivana

08.10.2020 08:43

Slava im i milost na Tumanski svetitelji nek daju na svi puno zdravlje,sreca,mir i blagoslov.Amin

Larisa

08.10.2020 10:55

@ivana - Zar jos uvek neko veruje ocu Petru I Dimitriju.Oni zloupotrebljavaju nesrecu bolesnog naroda.Sve su komercijalizovali.Toliko losih gestova prave.prema narodu.Verujte u GOSPODA!!