kolo
printskrin
kolo

printskrin

kolo , Foto: printskrin

Iako je policijski čas na snazi od petka i traje do utorka, za neke ljude to izgleda ne važi.

U tom periodu svi građani Srbije trebo bi da budu u svojim kućama. Ipak, ne pridržava se narod toga baš u celoj Srbiji.

Naime, u porti manastira Fenek u Jakovu, u okolini Beograda, se juče na Vaskrs okupio veliki broj vernika gde se igralo kolo i pevalo.

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci iz tog manastira na kojima se jasno vidi da se nisu poštovale mere Vlade Srbije, kao što je zabrana okupljanja na javnim mestima više od dve osobe, ali ni preporuke stručnjaka o socijalnom distanciranju.

Još jedna stvar koja je prilično zabrinjavajuća je to što među okupljima ima dosta dece ali i to da nijedna osoba ne nosi bilo kakvu zaštitnu opremu.

 

Komentari (3)

Giga

20.04.2020 15:51

Pa sto bi postovali mere zabrana okupljanja na javnim mestima vise od dvoje ljudi. Kada sinoc pustaju koncert Sase Matica na javnom mestu na terasi Kalemegdana. Bilo ih je 8 sto se moglo prebrojati. Jos i snimatelji koji se ne vide iza kamere. Pa niko nije kaznjen. 8 je vise od 2 ako ne znaju policajci i komunalci. Verovatno nece biti objavljen komentar. Ali tu je fejs i viber....

Ludi Milojko

20.04.2020 16:01

Država još jednom pokazuje poštovanje i sprovođenje sopstvenih uredbi, kao i kažnjavanje prekršioca adekvatnim kaznama...

Goga

20.04.2020 16:20

Ka i slave sa muzikom, sve ode u 3 lepe.