Zlatan Aladini
Privatna arhiva
Zlatan Aladini

Privatna arhiva

Zlatan Aladini, Foto: Privatna arhiva

Vezair Alidini, otac mališana, poručio je za “Alo!” da je Zlatan trenutno u bolnici jer je dobio temperature. 

- Svaki dan nam je jako bitan, zato molim sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu. Zlatan je bio zdravo dete, krenuo je u prvi razred i do novembra 2018. godine sa njegovim zdravljem je sve bilo u redu. U novembru nam se požalio dag a boli glava, a dobio je I temperature, te smo ga odmah odveli kod lekara koji mu je dijagnostikovao gnojnu anginu – navodi dečakov otac.

- Rezultati krvne slike nisu bili u redu, pa smo dobili uput za Institut za majku i dete gde je podvrgnut ispitivanjima. Dijagnostikovana mu je retka vrsta leukemije (rana T-ćelijska prekusorska akutna limfoblasna leukemija) i svrstan je u grupu visokog rizika – ističe on i dodaje da je Zlatan podvrgnut hemoterapijskom lečenju.

- Zbog visokog MRD-a 15. dana i ne postizanja remisije 33. dana lečenja, doneta je odluka za nastavak lečenja transplantacijom matičnih ćelija hematopoeze. Transplantacija treba da se obavi u Dečjoj klinici u Frankfurtu, ali je za to potrebna velika suma novca, 350.000 evra koji se moraju uplatiti kao depozit pre početka lečenja. Kako Zlatan nema srodnog identičnog donora, treba da se što pre javi u kliniku u Frankfurtu radi pokretanja potrage za nesrodnim identičnim donorom.

Transplantaciju treba obaviti što pre dok se bolest nije vratila jer je u slučaju progresije bolesti lečenje mnogo teže i manje uspešno – ističe Vezair Alidini.
Mališanov otac ističe da je Zlatan srećan i nasmejan dečak koji sanja da postane fudbaler.

- Najveća podrška Zlatanu su mu brat Dejvid i sestra bliznakinja Ema – poručuje Zlatanov tata.
Akciju za prikupljanje novca za malog Zlatana pokrenula je humanitarna fondacija Budi human, te se pomoć za ovog mališana može upititi upisivanjem broja 659 i slanjem SMS-a na broj 3030.

Može mu se pomoći i uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj:
Dinarski račun: 160-547435-78
Devizni račun: EUR: 00-540-0002911.7
IBAN: RS35160005400002911746
SWIFT/BIC: DBDBRSBG