Mali Dušan, koji je ujedinio Srbiju u borbi protiv opake bolesti, IZGUBIO ŽIVOTNU BITKU!

alo.rs | vesti 2018-09-29 19:30:13 2018-09-29 19:30:13

Mali Dušan Todorović, četvorogodišnji dečak iz Svilajnca koji je ujedinio Srbiju u svojoj borbi s karcinomom neoblasta, preminuo je u bolnici u Barseloni.

screenshoot/Facebook

"Spavaj... Sine! Dosta si se namučio, mirno spavaj, dovoljno si postigao u životu, ŠAMPIONE!", napisao je Dušanov otac Aleksandar.

Mali Duki, kako ga je od milja zvala cela Srbija, rođen je 21. juna 2014. godine u Beogradu. Njegova borba za život digla je Srbiju na noge, sakupljane su pare za njegovo lečenje, a najveću svotu dao je fudbalski reprezentativac Nemanja Matić, koji je donirao više od 70.000 evra i urgirao da bolnica primi malog Dukija pre uplate.

Podsetimo, prvi simptomi opake bolesti su primećeni su pred kraj 2016. godine, nakon čega je Dušan poslat na preglede u Beograd, gde mu je nažalost dijagnostifikovan tumor – neoblasma.

Dušanov hitan transport organizovala je Vlada Srbije, pa je dečak prvo transportovan helikopterom za Beograd, a odatle u Barselonu vladinim avionom.

PROČITAJTE JOŠ:

Tamo je dočekan pre nego što je novac stigao da bude uplaćen, pošto je veliki humanista i srpski fudbalski reprezentativac Nemanja Matić upatio veliki deo porebne sume, a potom i svojim autoritetom garantovao plaćanje ostatka.

Nažalost, i pored svega mali Duki je izgubio svoju najveću bitku...

Počivaj u miru, mili dečače!

Expand player
Pogledajte više