Trogodišnji Damjan Čukarić
Privatna arhiva

  Trogodišnji Damjan Čukarić

Trogodišnji Damjan Čukarić, Foto: Privatna arhiva

Njegovoj porodici, kao i prvim komšijama Matićima, koji su pokradeni isto veče pre više od dve nedelje, kupljene su krave.

Nažalost, Damjan još nije imao priliku da vidi kravu, jer je zbog povrede oka u bolnici, ali nema sumnje, kažu njegove komšije, dečak će se veoma obradovati kada se bude vratio kući.

PROČITAJTE JOŠ:

"Alo!" je pre dve nedelje pisao o trogodišnjem Damjanu Čukariću iz Velike Hoče, kome su lopovi u noći 25. septembra ukrali kravu Draganu. Porodica je tako ostala bez mleka kojim hrani decu, a mali Damjan, prema rečima meštana, danima nije prestajao da plače. Osim Čukarića, još tri srpske porodice iz istog sela pokradene su iste noći, među kojima i familija Matić, kojoj su lopovi odneli kravu i tele.

Kravu je dobila i porodica Matić

Privatna arhiva

Kravu je dobila i porodica Matić, Foto: Privatna arhiva

- Krave su nam stigle za vikend i reč je o poklonu Vlade Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Prethodno smo dobili i novčanu pomoć od manastira Visoki Dečani, a koju je doniralo više humanih ljudi. Za novac koji smo mi kao porodica dobili, kupili bismo još jednu kravu. Svima koji su mislili na nas i koji su nam pomogli zahvaljujemo se od srca - kaže za „Alo!“ Darko Matić, prvi komšija Čukarića, i dodaje da je Damjan sada dobro, kao i da svi jedva čekaju da vide njegov osmeh kad ponovo bude ugledao kravu u svojoj štali.

„Alo!“ je pisao i da je Čukariće posle krađe zadesila još jedna muka. Naime, trošni krov kuće preti da se uruši, a meštani očekuju da i taj problem zahvaljujući nadležnima i drugim humanim ljudima bude rešen.

Takođe, i Matićima bi veoma značila pomoć u izgradnji montažne štale u dvorištu kako bi stoka bila blizu kuće, a ne pola kilometra dalje, kao što je do sada bio slučaj. Vlasnica kuće u kojoj su podstanari im je dozvolila da sagrade montažnu štalu, ali im za to nedostaje novca.