Damjan ne skida osmeh s lica
Alo!
Damjan ne skida osmeh s lica

Alo!

Damjan ne skida osmeh s lica, Foto: Alo!

Zbog toga ovaj četvorogodišnji dečak ne skida osmeh sa lica, a svima koji su nakon pisanja „Alo!“ pomogli njegovoj porodici se zahvaljuje i želi im da i njihova lica uvek krasi osmeh.

Pročitajte još:

 

Malenom Damjanu, čije suze zbog ukradene krave nikoga nisu ostavile ravnodušnim, nakon pisanja „Alo!“ i apela da se pomogne ne samo što je kupljena krava već mu je i kompletno renovirana kuća. Zahvaljujući ljudima velikog srca, problemi sa prokišnjavanjem, vlagom i hladnoćom konačno su prošlost.

- Ovo je prvi Božić koji dočekujemo u toplom. Nema više prokišnjavanja jer je krov kompletno sređen. Zamenjena je i stolarija, a urađena je i fasada, tako da nema vlage i hladnoće. Ne da smo zadovoljni nego smo prezadovoljni. Zahvaljujem se svim ljudima dobre volje koji su pomogli da nam se renovira kuća i da Božić dočekamo maltene u novom domu. Svima njima, ali i svim čitaocima „Alo!“, želim mnogo zdravlja, sreće, radosti i veselja. Onima koji slave Božić, srećan Božić i sve najbolje - kaže za „Alo!“ Damjanov otac Branko.

 

Branko dodaje da je Damjan presrećan.

- Damjan je prezadovoljan i zbog krave i zbog kuće, kao i svi mi. Pred doček Nove godine posebno se obradovao jer se ta nova krava otelila. Stalno ide u štalu i obilazi ih. Za Badnje veče smo prisustvovali paljenju badnjaka, a i ujutru, za Božić, išli smo u crkvu. Damjan je bilo položajnik kod mog brata. Ovde u Velikoj Hoči običaj je da dete koje je položajnik domaćinu odnese šunku, tako da je Damjan postupio onako kako običaji nalažu. Popodne za Božić bićemo kod kuma, a posle i kod mog starijeg brata. Obilazimo prvo starije, a kad se vratimo, mlađi dolaze kod mene, a ja im sutradan uzvraćam posetom - priča Branko.

I maleni Damjan želeo je da uputi pozdrave našim čitaocima.
- Hoću sve da pozdravim, da se zahvalim i da poželim da se uvek smeju kao ja - kratko je poručio Damjan.

Činjenice

- Porodici malenog Damjana Čukarića lopovi su 25. septembra tokom noći ukrali kravu.

- Porodica je tako ostala bez mleka kojim hrani decu, a mali Damjan, prema rečima meštana, danima nije prestajao da plače.

- Osim Čukarića, još tri srpske porodice iz istog sela pokradene su isto veče.

- Porodice koje su pokradene dobile su novčanu pomoć od manastira Visoki Dečani, koju je doniralo više humanih ljudi, a pomoć je pružila i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.