Majka i sin su osam meseci živeli u automobilu na benzinskoj pumpi na Autokomandi, a sada im se život promenio iz korena

Radio-televizija Srbije je 11. marta emitovala priču o Lidiji Deak i Nikolaju Radevu koji su osam meseci živeli u automobilu na benzinskoj pumpi na Autokomandi. To isto veče život im je priredio iznenađenje. Pojavio se čovek koji im je iznajmio stan, a danas je Nikolaj za rođendan uz tortu dobio i posao.

Lidija Deak i Nikolaj Radev
Lidija Deak i Nikolaj Radev, Foto: Printscreen

Od jula prošle godine 70-godišnja Lidija Deak i njen sin Nikolaj Radev živeli su u automobilu starom 30 godina. I to na pumpi na Autokomandi. Jedino primanje im je bila socijalna pomoć od 10.000 dinara mesečno.

Od onda se sve promenilo. Umesto automobila – stan. Sedišta su zamenili krevetima i sada više ne žive na točkovima.

Neposredno pre uvođenja vanrednog stanja pribojavali su se da će živeti u šumi.

Prometnu Autokomandu zamenili su Velikim Mokrim Lugom, jedu i više od kriške sira, hleba i malo voća za večeru.

"Sada mi je mnogo dobro, imamo sve što nam treba i da Nikolaj počne da radi, da vidimo platu, posao je mnogo važan", kaže Lidija Deak.

Lidija Deak i Nikolaj Radev
Lidija Deak i Nikolaj Radev, Foto: Printscreen

Juče torta na stolu za 48. rođendan, a danas i ključevi automobila u rukama. Bivši baletan, Nikolaj Radev, od sutra će za volan. To mu je bila rođendanska želja – da se zaposli.

"Ovo će mi biti najomiljeniji rođendan, ovaj poklon, svi, svi, srećno", priča Nikolaj.

Posle rubrike na RTS-u o majci i sinu, kaže naš sagovornik, odmah je morao da ih upozna i da im pomogne.

"Odmah sam otišao do pumpe i potražio način da im pomognem, prvo to je najbitnije, a za njih nova prilika u našem gradu, odnosno njihovom", navodi Vuk Guberinić, direktor kompanije "Kar gou".

Nikolaj će sada moći više da se stara o majci Lidiji, bivšoj operskoj pevačici. Zbog posla će i Beograd upoznati još bolje.

"Ne bih rekao da dobro poznajem, ali naučiću, znam sva ona mesta kuda sam išao kolima u kojima smo živeli", dodaje Nikolaj.

Pod reflektorima i uz aplauze proveli su veći deo života i najbolje znaju koliko je čovek sam kada se zavesa spusti. Pauza je istekla, sada je vreme za nastavak. Života.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi