HITNO! OVO JE PETRA, IMA SAMO 3 GODINE I MALIGNI TUMOR NA MOZGU! Majka Daliborka poslala apel: Molim vas, mi nemamo više od koga da tražimo pare, a mogu da je izleče u Parizu!

Pomozimo Petri da preživi!

Petra Đorđević
Petra Đorđević, Foto: Budi Human

 

Petra Đorđević (3)je počela da povraća svakog dana u maju ove godine, da plače i da biva sve iscrpljenija. Njeno zdravlje je sve do pomenutog meseca bilo dobro.

FRUŠKA GORA ĆE, ZAHVALJUJUĆI ČOVEKU VELIKOG SRCA, POSTATI OAZA MIRA I OPORAVKA Novosađanin poklonio vikendicu deci oboleloj od raka

- Stalno je povraćala, bila je uplakana, nije htela da jede. Odveli smo je kod lekara, a onda smo išli po bolnicama jer su nam rekli da ima probleme sa varenjem. Lečili smo je kao da ima gastritis. To je trajalo sve do 28. juna, a onda se jednog jutra probudila sa okom koje joj je skrenulo u stranu - započinje svoju ispovest i apel za pomoć majka Daliborka.

- Otišli smo kod očnog lekara da vidimo zašto Petra ima strobizam. On je pregledao i rekao da hitno mora na magnetnu rezonancu. Pitala sam zašto, ako samo mora da nosi naočare? Međutim, sve je bilo mnogo gore...

Petra Đorđević
Petra Đorđević, Foto: Alo.rs

Majka Daliborka potom navodi da su otišli na Institut za majku i dete i uradili skener 5. jula koji je pokazao da malena boluje od tumora mozga.

- Odmah smo otišli u bolnicu, u kojoj smo proveli 6. i 7. jul, vikend, jer smo čekali ponedeljak da bude operisana. Doktor joj je, izvadio 99 odsto tumora. U bolnici je provela još 20 dana i dobili smo finalnu dijagnozu. Maligni kancer koroidnog pleksusa. To je jedan od najređih, najagresivnijih tumora na svetu - kaže majka.

Potom su ih poznanici uputili na Gustav kliniku u Parizu koji su čuli da su mnoga deca tamo izlečena.

- Tamo su nam za lečenje tražili 200.000 evra. Ja sam mu rekla sa imam samo povratnu kartu i 500 evra u džepu - rekla je Daliborka. Tada je, kako kaže, doživela hladan tuš.

- Ako se ne uplate pare unapred neće da vas prime na kliniku. Petra i ja smo se vratile nazad i krenula je ovde sa lečenjem. Međutim, jako loše je reagovala na lečenje, tumor se proširio... - kaže majka.

Počelo je skupljanje para i posle par meseci uspeli su da odu u Pariz u kojem se i dalje nalaze. 

- Bolest je napredovala. Petru ne mogu da leče kao što je moglo pre nekoliko meseci. Jedni spas sada je transplatacija njenih matičnih ćelija. Fali nam još 85.000 evra - kaže majka i za kraj šalje poslenji apel:

- Molim vas, ko god da ima, mi nemamo više od koga da tražimo pare! Dali su nam svi koji su imali! Rodbina, prijatelji... 

 

DA PETRA POBEDI!

Pomozimo malenoj:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 700 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human700 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552143-19

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004246.6
IBAN: RS35160005400004246660
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

 

BONUS VIDEO: Pitali smo narod da li znaju koji je praznik danas, a onda smo naišli na strance i iznenadili se

 

 

 

 

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Filip
  17/11/2019 - 00:29
  Ajde dijasporo pomozimo
 • Korisnik: sara
  15/11/2019 - 14:44
  Zašto država ne plati da se dete što pre spasi!!!!. Iz navedenog vidimo da kod nas su samo gubili dragoceno vreme, sa pogrešnim dijagnozama!!!.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi