Majka Daliborka poslala apel: Molim vas, mi nemamo više od koga da tražimo pare, a mogu da je izleče u Parizu!

Alo.rs/M.Č. | vesti 2019-11-14 18:08:56 2019-11-14 18:08:56

Pomozimo Petri da preživi!

Alo.rs

 

Petra Đorđević (3)je počela da povraća svakog dana u maju ove godine, da plače i da biva sve iscrpljenija. Njeno zdravlje je sve do pomenutog meseca bilo dobro.

- Stalno je povraćala, bila je uplakana, nije htela da jede. Odveli smo je kod lekara, a onda smo išli po bolnicama jer su nam rekli da ima probleme sa varenjem. Lečili smo je kao da ima gastritis. To je trajalo sve do 28. juna, a onda se jednog jutra probudila sa okom koje joj je skrenulo u stranu - započinje svoju ispovest i apel za pomoć majka Daliborka.

- Otišli smo kod očnog lekara da vidimo zašto Petra ima strobizam. On je pregledao i rekao da hitno mora na magnetnu rezonancu. Pitala sam zašto, ako samo mora da nosi naočare? Međutim, sve je bilo mnogo gore...

Majka Daliborka potom navodi da su otišli na Institut za majku i dete i uradili skener 5. jula koji je pokazao da malena boluje od tumora mozga.

- Odmah smo otišli u bolnicu, u kojoj smo proveli 6. i 7. jul, vikend, jer smo čekali ponedeljak da bude operisana. Doktor joj je, izvadio 99 odsto tumora. U bolnici je provela još 20 dana i dobili smo finalnu dijagnozu. Maligni kancer koroidnog pleksusa. To je jedan od najređih, najagresivnijih tumora na svetu - kaže majka.

PROČITAJTE JOŠ:

Potom su ih poznanici uputili na Gustav kliniku u Parizu koji su čuli da su mnoga deca tamo izlečena.

- Tamo su nam za lečenje tražili 200.000 evra. Ja sam mu rekla sa imam samo povratnu kartu i 500 evra u džepu - rekla je Daliborka. Tada je, kako kaže, doživela hladan tuš.

- Ako se ne uplate pare unapred neće da vas prime na kliniku. Petra i ja smo se vratile nazad i krenula je ovde sa lečenjem. Međutim, jako loše je reagovala na lečenje, tumor se proširio... - kaže majka.

Počelo je skupljanje para i posle par meseci uspeli su da odu u Pariz u kojem se i dalje nalaze. 

- Bolest je napredovala. Petru ne mogu da leče kao što je moglo pre nekoliko meseci. Jedni spas sada je transplatacija njenih matičnih ćelija. Fali nam još 85.000 evra - kaže majka i za kraj šalje poslenji apel:

- Molim vas, ko god da ima, mi nemamo više od koga da tražimo pare! Dali su nam svi koji su imali! Rodbina, prijatelji... 

 

DA PETRA POBEDI!

Pomozimo malenoj:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 700 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human700 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552143-19

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004246.6
IBAN: RS35160005400004246660
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

 

BONUS VIDEO: Pitali smo narod da li znaju koji je praznik danas, a onda smo naišli na strance i iznenadili se

 

 

 

 

 

 

Expand player
Pogledajte više