STRAŠAN SLUČAJ POTRESA BEOGRADSKU ŠKOLU! Luku (12) pokušali da bace sa trećeg sprata, brutalno se iživljavaju nad njim već godinama! Ovo je vapaj njegove očajne majke!

Majka tvrdi da Luka trpi nasilje od prvog razreda osnovne škole.

Luka Jovanović
Luka Jovanović, Foto: Twitter.com

* Majka Ivana tvrdi da joj drugi učenici maltretiraju dete od prvog razreda osnovne škole

* Navodi da su hteli da ga bace sa trećeg sprata

* Nada se da će javni vapaj nešto da promeni 

Osnovnu školu "Petar Petrović Njegoš" u Beogradu potresa slučaj vršnjačkog nasilja. Prema rečima Ivane Popović, njen sin Luka već sedam godina izložen je maltretiranju grupe dečaka, a direktorka i uprava škole, pored brojnih molbi, na to nisu reagovali.

- Moje dete trpi nasilje od prvog razreda. To se u početku zataškavalo. Pa smo mi, kada smo saznali, ćutali, misleći da će da prođe. Kada je Luka došao u peti razred, prvih mesec je odbijao da ide u školu. Tada smo saznali da je jedan od dečaka pokušao da ga baci sa trećeg sprata - kaže Ivana.

 

Dragan Trifunović je nestao pre deset dana, javio se sa stanice u Beogradu, a sada je porodica primila poziv!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 26.10.2019. 13:22 - 26.10.2019. 13:40 Za njim se tragalo od 15. oktobra! Dragan Trifunović, Foto: Nestali Srbija Dragan Trifunović (61), za kojim se tragalo do 15. oktobra, pronađen je mrtav. Za sada nema dodatnih informacija o ovom misterioznom slučaju. AUTOR: Alo.rs/Novosti.rs/M.Č. DATUM I VREME: 26.10.2019.

Prema Ivanininm rečima, Luku su obarali na zemlju, šutirali, otimali mu ranac i jaknu, psihički maltretirali, ali škola nije mnogo učinila.

- Mi smo sve prijavili direktorki. Ona nas je zamolila da "ne širimo priču dalje" i da sve ostane u okviru škole. Posle toga ništa nisu preduzeli - kaže Lukina majka.

Ivana smatra da je školskom rukovodstvu najbitnije da se priča zataška kako oni ne bi imali problema. S druge strane, nasilje se nastavilo do danas.

- Pre samo nekoliko dana mu je, na trećem spratu škole, prišla ista grupa dečaka. Rekli su mu da može da bira da li će sam da skače sa prozora ili će oni da ga bace Takođe, saznala sam da su ga isti dečaci jednom prilikom zaključali u toaletu i nisu mu dozvoljavali da izađe - rekla je Lukina majka.

Posle više bezuspešnih žalbi školskom rukovodstvu, Ivana je odlučila da se obrati medijima.

 

Luka Jovanović
Luka Jovanović, Foto: Twitter.com

- Kada sam, posle incidenta u toaletu, otišla u školu direktorka mi je saopštila da kamere ne rade, tako da ne mogu ništa da preduzmu. Ja zaista ne vidim razlog da se dalje njoj obraćam, jer smo prijavu podneli i oni ništa nisu uradili. Stalno se ponavlja isto, tako da sam odlučila da više neću da ćutim. Ne dam svoje dete - kaže ona.

Ipak, Ivana kaže da nije ljuta na decu koja malteretiraju njenog sina.

- Dečake koji napadaju moje dete ne mogu da krivim. Smatram da su za sve krivi njihovi roditelji. O tome dovoljno govori činjenica da mi je, kada sam se žalila zbog nasilja nad mojim sinom, majka jednog od njih pretila - kaže majka.

Ona kaže da će se za svog sina boriti do kraja i da je već odlučila koji su njeni sledeći koraci.

- Luka će da krene kod psihologa jer je sve ovo ostavilo posledice na njega. On je počeo da krivi sam sebe zato što ga ne vole. Slučaj smo prijavili i policiji. Moram da pomognem svom detetu - kaže Ivana i dodaje da će angažovati advokata kako bi naterala školu da zaštiti njeno dete.

BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Mama
  27/10/2019 - 12:09
  Uzmi batine u ruke i idi da isprebijas sama tu deceniju. Bori se sa svoje dete
 • Korisnik: Majka iz Njegosa
  26/10/2019 - 22:28
  Na zalost, u centru grada i najbogatijoj gradskoj opstini, nalazi se jedna od najgorih skola. Moje dete prolazi kroz horor zbog devojcice L. koja spletkama napravi da je deo dece izoluje I napada I zbog decaka P.koji je stalno ismejava zbog roditeljskog razvoda recima “kakva si, tvoj otac ima pravo sto te je napustio”......No, deca politicara, lekara, zaposlenih u gradskoj vladi ili samoj skoli imaju svaku Posebno deca clanova nadzornog odbora kao I deca roditelja iz saveta skole.
 • Korisnik: Ans
  26/10/2019 - 17:41
  Borite se za svoje dete svim sredstvima i podignite na najvisi nivo.I ja bih isto tako.Podrska.
 • Korisnik: Vanesa
  26/10/2019 - 16:36
  Bruka i sramota,kada ce neko da reaguje!!!Nedo Bog,da budes kasno!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi