Zlatibor Lončar
Alo!/Rajko Ristić
Zlatibor Lončar

Alo!/Rajko Ristić

Zlatibor Lončar, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Lončar je izjavio da je ponosan je na ostvarene rezultate, kao i na zaposlene u zdravstvenom sistemu Srbije.

"Ovu su njihovi rezultati , jer znam da ni njima nije bilo svejedno dok je naše zdravstvo bilo tretirano kao najgore u Evropi. Imamo kvalitetan i stručan kadar, kome je trebalo pružiti podršku", kaže ministar u intervjuu za "Kurir" i dodaje da je prema istraživanjima EHCI u okruženju samo Slovenija ispred nas.

Kaže i da je država sada jaka i može da ulaže onoliko koliko poslednjih 50 godina nije ulagano, što znači da se grade novi klinički centri, dečje klinike, bolnice...

"Ali sami moramo da menjamo svest i odnos prema belim mantilima, jer ako imamo strepljenja da čekamo u banci ili kod frizera možemo i moramo da budemo tolerantniji i prema ljudima koji brinu o našem zdravlju", kaže on.

Dodaje da ćemo uskoro biti jedina država u regionu a možda i šire koja svojim građanima omogućava besplatne tretmane na gama i edž sajber nožu.

Smatra da je dobro što se sprema tužba stručnjaka i roditelja protiv šarlatana koji su promovisali antivakcinalne stavove.

Komentari (1)

Kiki

18.02.2018 10:40

Kad je sve tako bajno u zdravstvu i kad ste toliko ponosni na lekare zasto ste onda kad je u pitanju bilo vase dete odveli ga u Bec!Zar kod nas ne postoje najbolji lekari i bolnice!!!! Toliko o tome koliko vi verujete nasim lekarima!!