Zlatibor Lončar
Printscreen
Zlatibor Lončar

Printscreen

Zlatibor Lončar, Foto: Printscreen

Lončar je u jutarnjem programu TV Pink podsetio da je pre nedelju dana u bolnicama bilo nešto više od 270 pacijenata sa kovidom, da bi ih danas bilo 359.

“To je porast za samo nedelju dana, i to je rezultat žurki, proslava i svadbi. Primetili smo da su Krizni štabovi na lokalu počeli da daju neke ‘specijalne dozvole’ da se orgaizju proslave i slično, i insistiraćemo na tome da se takve dozvole ne daju. Dragi građani, ne mogu da se održavaju okupljanja sa više od 30 ljudi”, poručio je Lončar.

Idete li na proslave tokom epidemije koronavirusa?

 

On je naveo da je posredstvom Viber broja za prijavu kršenja zaštitnih mera do sada stiglo oko 950 predstavki, a da su “na desetine procesuirane”.

Poseban apel uputio je onima koji su pozvani kao gosti na svadbe i slavlja.

“Nije sramota da kažete -vidite kakva je situacija, rizično je, poslaćemo poklon ali nećemo doći”, sugerisao je Lončar.

On je dodao da bolnički dan lečenja od kovida košta više od hiljadu evra, osim što podrazumeva angažovanje medicinskih radnika, koje je nazvao “naši heroji”.

“Da li je moguće da nemamo obzira prema njima? Ili prema ljudima koji nisu zaraženi korona virusom, i koji nisu mogli da dođu do bolnica radi lečenja, pošto su sve bolnice u jednom trenutku postale kovid bolnice? Ne možemo da dopustimo da se to ponovo desi”, naglasio je Lončar.

On je upozorio da se tek očekuju veće brojke zaraženih koronom, pojava težih kliničkih slika, kao i rast zaraženih drugim respiratornim infekcijama.

“Nošenje maski, održavanje distance i higijene je jedino što pomaže”, zaključio je Lončar.

Pročitajte još:

Komentari (8)

penzikner

15.10.2020 17:10

Alo breeeeee s kojim pravom !!!!

Nada

15.10.2020 18:08

@penzikner - Sa pravom koje mu Krizni stab dozvoljava ako ne zelimo hiljade zarazenih i mrtvih ! A ti hoces da se zenis ili ?

Nebojsa iz Beograda

15.10.2020 17:52

Ma bre, da mi zabranimo zivot u Srbiji. Eto leka za koronu. Nema zna vota, nema obolelih. Prosto.

Mi Si

15.10.2020 18:21

Moze,ali onda svima koji ne rade zbog vasih mera lepo da uplatite iznos koji gube.. Ljidi bre ima da pocnu da umiru od gladi i zime a ne od jbne korone! Lepo svima pomoc, pa onda ukidajte svadbe i proslave.. ili tim ljudima.kojo zavise od togs lepo da isplatite sve sto gube.. Prijava 3 radnika preko 80000.00 ,kirija oko 400e, racuni, plate,sam zivot.. ODAKLE bre te pare ako nam ne date da zaradimo!!!

Одабрани сој

15.10.2020 18:46

Браво, "планино". Успео си да уништиш оно што је Српском народу свето- породица и слога. Јеси ли спреман да путујеш са Маском на Марс?

Bocko

15.10.2020 19:06

Lončar, zaboravio si da su ljudi slavili unazad par meseci, pa ništa,nikom ništa ne fali. Šuplji ste, nikoga više ne možete prevariti. Sad ćete se koprcati još neko vreme,jer ste plaćeni da lažete, i 'aj zdravo.Jedino što ste postigli za ovih 8 meseci jeste da ste se iskompromitovali kao lekari i nalupetali za sve pare

Dejan

15.10.2020 20:02

Privatne proslave imaju coronu a na poslu nema corona......O cemu pricate...????

Mima

15.10.2020 21:21

Gde su vakcine protiv gripa.....