SRPSKI PREDSTAVNICI SU ANA BOVAN I NENAD VUKOVIĆ Lobisti Srbije na godišnjem kongresu Evrope i Afrike

Zaključak kongresa je u pravcu većih ulaganja u upravljanje rizicima i promenama

Ana Vuković, Neven Bovan
Ana Vuković, Neven Bovan, Foto: Tanjug

Evropsko lobiranje u vreme Covida19 je bila tema godišnjeg kongresa Konferederacije evropskih lobista Public Affairs Community of Europe (PACE). Jubilarni deseti put su učestvovali i članovi rukovodstva asocijacije Lobisti Srbije, predsednik advokat Nenad Vuković i potpredsednik profesor Ana Bovan. Umesto u Briselu, već na online platformi su ukazali na specifičnosti lobiranja tokom pandemije u Srbiji.

Vuković i profesorka Bovan su istakli da se u više industrija javila dilema kako zastupati stavove u jeku pandemije, oko stepena proaktivnosti sa kreatorima javnih politika, te je intenzitet rada lobista bio jači nego inače.

S druge strane, online lobiranje u nas još uvek nije napredovalo kao kod severnijih evropskih zemalja. Zaključak kongresa je u pravcu većih ulaganja u upravljanje rizicima i promenama kako bi bilo manje “crnih labudova” u domenu lobiranja. Profesionalci iz preko 40 zemalja Evrope i Afrike su sa interesovanjem pratili primenu zakona o lobiranju Srbiji kao i značajnu činjenicu je Srbija dobila prvi put u svojoj istoriji registrovanog lobistu, Nenada Vukovića.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi