DANAS JE VELIKA MUČENICA! Ljude koji su ovo radili čeka kazna, a nemoćni i siromašni će naći svoj mir!

Kao veoma mlada je postala robinja kod nekog vlastelina.

Pravoslavlje, crkva, vera, molitva
Pravoslavlje, crkva, vera, molitva, Foto: Alo!/Dejan Briza

* Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave sećanje na Svetu mučenicu Ariadnu

* Sveta mučenica Ariadna živela je u 2. veku u doba cara Hadrijana

* Bačena je u tamnicu i mučena

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave sećanje na Svetu mučenicu Ariadnu, ranohrišćansku svetiteljku iz 2. veka, zaštitnicu potlačanih i ugnjetavanih koji će, prema legendi, danas naći utehu i duhovni mir.

Sveta mučenica Ariadna živela je u 2. veku u doba cara Hadrijana. Priča kaže da je kao veoma mlada postala robinja kod nekog vlastelina. Ipak, za razliku od ostalog roblja i samog gospodara, Ariadna je bila hrišćanka.

Scena na srpskom groblju uznemirila lokalce. Kamera otkrila ko je odgovoran za skrnavljenje, meštani gotovi da tuže opštinu

AUTOR: Telegraf/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 29.09.2019. 19:35 Neki su već presavili tabak Groblje, Foto: Alo/ Dejan Briza Meštani Crne Bare, u Mačvi, najblaže rečeno su se zgrozili kada su se uverili da su grobove njihovih najbližih oskrnavile - domaće svinje, a ne "đavoli" za koje su mislili da noću borave na groblju.

Nakon što je vlastelinu rođen sin, on je naredio veliko žrtvovanje idolima i do njihovih hramova sa sobom poveo sve svoje robove. Ariadna je odbila da ide što je njenog gospodara veoma rasrdilo.

Robovlasnik je od nje zahtevao da prinese žrtvu idolima i odrekne se Boga što je ona odbila nakon čega je bačena u tamnicu i mučena.

Legenda kaže da je posle dugih muka puštena iz tamnice i najurena na ulicu. Ipak, nakon toga se vlastelin pokajao što ju je pustio da ide, pa je poslao poteru da je vrati.

 

Kada je Ariadna videla progonitelje, pomolila se Bogu da je zaštiti. Jedna velika stena pred njom se otvorila i Ariadna se sakrila u nju. Gonioce je to zbunilo, i uskoro je izbila svađa o tome da li da pokušaju da uđu u stenu ili ne. Izbila je i borba i gonioci su se međusobno pobili. Hrišćani veruju da je nakon toga Ariadna otišla Bogu i da ga i danas moli za sve unižene i nemoćne da ih zaštiti od njihovih neprijatelja. Zato naš narod veruje da se danas treba pomoliti za zdravlje i milost ovoj svetiteljki.

Osim ove svetiteljke, na današnji dan vernici praznuju i Svetog Evmenija sa Krita, svetitelja koji se proslavio lečenjem i najtežih bolesti samo snagom svoje volje.

BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi