Banatsko novo selo
Alo!
Banatsko novo selo

Alo!

Foto: Alo!

Na proleće će se u Bobovu kod Svilajnca otvoriti farma magaraca sa koje bi narednih godina na srpsko, a potom i na evropsko tržište, trebalo da stižu magareće mleko i prerađevine. Magareće mleko trenutno dostiže cenu od 40 do 50 evra po litru.

Pročitajte još:

Specijalni rezervat prirode "Zasavica" već nudi magareće proizvode na tržištu, pa se tako decilitar likera od magarećeg mleka prodaje za 1.150 dinara, dok 50 grama magarećeg sira, jedinstvenog i najskupljeg na svetu, košta čak 7.800 dinara. Za istu količinu običnog magarećeg sira potrebno je izdvojiti 6.000 dinara.

U prodavnici gde se mogu naći magareći sir i liker prodaju se i kozmetički proizvodi, pa je tako u pobudi noćna krema za lice od magarećeg mleka po ceni od 3.000 dinara dok sapun od njega košta 600 dinara.

Doručak, hrana, sir, mleko

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Na policama je i kulen, ali od konjskog mesa, i košta 3.000 dinara kilogram.

Uvode se nikad veće promene na fakultetima u Srbiji! Studenti su na ovo dugo čekali!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 02.09.2019. 12:58 Na dnevnom redu Skupštine Srbije po hitnom postupku naći će se Izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju koje će omogućiti da se ovo primeni u praksi. Studenti, Foto: Alo!/ Rajko Ristić Starim studentima rok za završetak studija biće produžen za još dve godine, navodi se u obaveštenju Ministarstva prosvete.

Dok za kilogram slanine obične svinje treba platiti oko 800 dinara, slanina mangulice košta čak 1.500 dinara. Slično je i kada je kulen u pitanju – kilogram kulena od mangulice košta 6.000, a šunke 2.400, dok je kilogram masti mangulice 500 dinara iako je cena proizvoda od običnih svinja i do pet puta manja.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!

 

Komentari (1)

Juraj

02.09.2019 21:08

Po selima Vojvodine tokom 1950. i 1960. godina veoma jednostavno i jeftino hranile su se mangulice koje su su imale velike količine masti i slanine ''sapunjare za risare.'' Nije mi jasno zašto je svinjska mast i slanina od mangulica toliko skupa. Treba neko da se pravi veliki naučnik da bi se obogatio na dotacijama države. A za magareće mleko i sir će da potroše polovinu državnog budžeta namenjenog zas poljoprivredu da bi opet neko postao veliki naučnik i ''zaradio veliki novac''.