Velika tuča u Leskovcu
Alo.rs/ T. S.
Velika tuča u Leskovcu

Alo.rs/ T. S.

Velika tuča u Leskovcu, Foto: Alo.rs/ T. S.

Kako nezvanično saznajemo, a prenosi lokalni veb portal, dve porodice su se posvađale najverovatnije iz ranije nerazčišćenih odnosa oko visine miraza novodošle snahe iz jedne od porodica. U tuči koja je nakon burne verbalne "komunikacije" usledila je ubeđivanje rukama u koje se nije znalo ko koga i zašto udara.

Zanimljiva je činjenica da niko od "gledalaca" ili aktera sukoba nije imao zaštitne maske, a u tuči im, videlo se, nisu bile potrebne ni zaštitne hiruške rukavice.

Tokom dana na Veliki petak primetno je bila i poveća šetnja mlađih Roma na relaciji "Podvorce" i Novo romsko naselje "Slavko Zlatanović". Obično kada se u tim naseljima održava neko porodično slavlje ili neka rasprava okupi se poveći broj posmatrača iz oba ova naselja da kibicuje događanje. Međutim, i u ovim prilkama retko ko da se seti da ponese zaštitnu masku.

Nedavno je u Leskovcu poznata romska Crkva u šatoru "Zajednica Roma" podelila svojim vernicima, zahvaljujući donatorima, 530 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za ličnu higijenu kao i zaštitne maske i rukavice, za najsiromašnije žitelje iz sva tri leskovačka romska naselja. 

Komentari (2)

lesa

18.04.2020 15:00

Za njih nema kazne postoji samo nagrada. Ili ovo vam je poslednji put., o trosku gradjana.

Zaštićeni

18.04.2020 16:02

Mene bre ima da kazne ako odem do kontejnera da bacim đubre.. Zaštićeni su samo pozvani da se vrate kućama.... Sramota.