SPOJILI MU TETIVE, MIŠIĆE, NERVE I KOSTI! Lekari iz Jagodine su bili nemoćni, pacijent je hitno prebačen u Kragujevac, a onda su hirurzi izveli nemoguće!

Pacijent S.M. uspešno je podneo operaciju.

Operacija
Operacija, Foto: Alo!/Marko Đoković

Rezultat složene petočasovne operacije ekipe hirurga kragujevačkog Kliničkog centra, na čelu sa prim. dr Goranom Azanjcem, je uspešno replantirana leva šaka pacijenta S.M. iz Jagodine.

“Nakon poziva kolege ortopeda iz jagodinske bolnice, koji me je obavestio da nisu u mogućnosti da obave kompleksnu hiruršku intervenciju kod teško povređenog pacijenta S.M, dogovorili smo da se pacijent transportuje u Klinički centar Kragujevac. Kada smo, po prijemu pacijenta, ustanovili o kakvoj se povredi radi, odmah smo pristupili pripremi za operativni zahvat”, navodi prim. dr Goran Azanjac, direktor Centra za plastičnu hirurgiju Kliničkog centra Kragujevac.

Ekipa lekara, koju su činili vaskularni hirurzi Saša Sretenović i Dragan Knežević, ortoped Srđan Vlajović, specijalizant plastične hirurgije Marko Jovanović i anesteziolog Aleksandra Grujović, uspešno je sanirala povredu povezivanjem krvnih sudova, nerava, tetiva, mišića i kosti. Na taj način, naši lekari su spasili levu šaku pacijenta, koja je u teškoj povredi bila gotovo potpuno amputirana.

“Iako u uslovima epidemije koronavirusa, sve naše službe su funkcionisale odlično i zato se zahvalјujem svim instrumentarima i tehničarima Operacionog centra i Centra za urgentnu medicinu koji su učestvovali u zbrinjavanju povređenog pacijenta. Svi se nadamo uspešnom oporavku pacijenta sa što manje postoperativnih komplikacija”, dodao je prim. dr Goran Azanjac.

Pacijent S.M. uspešno je podneo operaciju, u stabilnom je zdravstvenom stanju i na lečenju je u Centru za plastičnu hirurgiju Kliničkog centra Kragujevac.

Slike pacijenta možete pogledati OVDE.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi