Kupovinom u SECOND HAND radnjama činite DOBRO DELO, a da toga niste ni svesni!

J. V. | vesti 2018-07-02 15:19:44 2018-07-02 15:19:44

Većina koja kupuje u Second hand prodavnicama, ne zna ni odakle stiže garderoba i kako je dospela kod nas, a nisu ni svesni da kupovinom polovne odeće i stvari u njima, te pare odlaze u humaniterne svrhe.

Alo!/Dejan Briza

Nažalost, kod nas kupovina u SECOND HAND prodavnicama i dalje nije popularna, čak je za neke ljude i sramota da uđu u nju, a ako nešto pazare, većina neće priznati odakle im.

Ova garderoba i tekstil za opremanje stana, koje neke od ovih prodavnica imaju, dolazi od dobrih ljudi, koji u razvijenijim i bogatijim državama imaju svest da veći deo čovečanstva, nema potrebna materijalna sredstva za običan, normalan život.

Zato oni doniraju garderobu, uglavnom boljih brendova i uvek u odličnom stanju, pošto u većini gradova postoje i mesta na kojima se ta garderoba odlaže, a uobičajeno je da to ide preko Crvenog krsta ili organizacija za humanitarnu pomoć.

Takva garderoba završava na tržištima ne toliko bogatih država, a prihod od prodaje se vraća humanitarnim organizacijama i odlazi najugroženijima.

Zato, nemojte dozvoliti da naš balkanski mentalitet prevlada i da su dobre samo one skupe, nove stvari, već ovakvom kupovinom uštedite svoje pare, a pomozite onima koji žive na rubu egzistencije i svakodnevno se bore za koricu hleba.

Expand player
Pogledajte više