Kumovska posla!

Ivana Žigić | vesti 2016-09-12 21:40:36 2016-09-12 21:40:36

Namestio kumu unosan posao! Direktor rudnika „Resavica” Stevan Dželatović i njegov kum Zoran Vučković, finansijski direktor Demokratske stranke Srbije (DSS), iznašli su način da profitiraju.

Alo!

Tako se upravo firma koju Vučković vodi sa suprugom našla u malom krugu odabranih koji kupuju ugalj iz rudnika "Resavica" po povlašćenim cenama!

Naime, jedan od 12 povlašćenih preprodavaca koji su ove godine dobili pravo da od „Resavice“ kupe više od 2.000 tona uglja je kompanija „Imperija company A3-plus”, koju Vučković vodi sa suprugom Aleksandrom.

Oni kupuju ugalj iz „Resavice“ po izuzetno niskim cenama, od oko 8.000 do 9.500 dinara po toni, a posle ga preprodaju po znatno višim cenama, od oko 16.000 dinara.

- Kako to da se u malom krugu otkupljivača pojavi baš firma Dželatovićevog kuma, koji je, pritom, i visoki funkcioner DSS-a? I na sve to treba pridodati i da je u pitanju kompanija koja je u 2014, prema zvaničnim podacima, imala profit od samo 111.000 dinara - ističe dobro upućen sagovornik "Alo!".

Inače, firma supružnika Vučković „Imperija company A3-plus” u stopostotnom je vlasništvu Aleksandre, dok je Zoran do 2013. bio vlasnik druge kompanije, koja je preprodavala ugalj. Prema podacima koji su dostupni na sajtu Beogradske berze, u izveštaju revizije iz 2011, ta firma je ostala dužna rudniku „Kovin” 24,1 miliona dinara! Zbog toga se i dalje vodi sudski postupak koji je rudnik pokrenuo protiv Vučkovićeve nekadašnje firme.

Ni sam Zoran Vučković ne spori ni kumovske veze s prvim čovekom Resavice, kao ni poslovnu saradnju, ali ne vidi ništa sporno u tome (?!).

- Mi smo dobili ugovor za 2.000 tona uglja, a za sada smo dobili 600 tona da uplatimo. Naše preduzeće se bavi samo trgovinom uglja i sarađujemo sa Resavicom već godinama. Pa ja sam rođen u tom kraju - poručio je Vučković.

Kako dodaje, već 12 godina radi kao trgovac ugljem, a iako ne spori dug svoje bivše firme prema rudniku „Kovin”, tvrdi da i oni njemu duguju novac.

- Još uvek je taj slučaj na sudu, a oni meni duguju 3,5 miliona dinara - tvrdi Vučković.

Direktor „Resavice” Dželatović tvrdi da Vučković nije dobio posao zahvaljujući kumovskim vezama.

- Jesmo kumovi, ali to nema veze, oni najmanje dobijaju, samo 2.000 tona. A inače, Vučković već deset godina radi sa nama. Kvalifikovao se čovek, šta ja da radim. To što je moj kum nema veze s tim - poručio je Dželatović.

Kiksnuo u DSS

Save

Save

Expand player
Pogledajte više