NASA OBJAVILA ZASTRAŠUJUĆE MAPE Krvave mrlje na karti Srbije! Stanje je alarmantno! (FOTO)

Svi su zabrinuti.

NASA mapa požari, Foto: NASA

 

* NASA-ina mapa požara zableženih u proteklih nedelju dana u našem regionu ide ruku pod ruku sa aktuelnim vestima o zagađenom vazduhu

* Šteta koja nastaje usled vatre koju poljoprivrednici pale na njivama je velika

* NASA-ina mapa pokazuje da se Vojvodina užarila od požara, koji su najverovatnije izazvani paljenjem strnjike

Mačva, Srem, Banat, južna Bačka i Pomoravlje prekriveni su crvenim tačkicama koje označavaju svaki pojedinačni požar, a upravo su u pitanju regije u kojima je zastupljeno plodno zemljšte i njive.

Najveća koncentracija požara u periodu od 21. do 28. oktobra, iščitavajući ovu mapu, bila je u okolini Pančeva, i nešto severnije. To potvrđuje i druga opcija ove mape, da se umesto crvenim tačkama požari predstave brojevima.

SVAKI ŠESTI UČENIK JE GOJAZAN, A ČAK SEDAM OSTO NIKAD NE DORUČKUJE! Alarmantni podaci istraživanja koji su šokirali Srbiju

Mada se po gustini crvenih tačaka vidi da i Rumuni i Bugari imaju problema sa vatrom, mapa na kojoj je vatra prikazana kroz konkretne brojke, pokazuje da je čitav region žut (do 30 požara), osim Vojvodine, koja se crveni. Najveći broj požara zabeležen je upravo u Srbiji, a apsolutni rekorder je jedno banatsko mesto gde je za sedam dana zabeleženo čak 463 požara, a u susednom 338.

POSLEDNJE UPOZORENJE U suprotnom vam telefon više neće raditi! Vlasnici ovog Iphone modela moraju odmah da urade apdejt!

Kako se kažnjava paljenje strnjike?

Spaljivanje većeg obima i vremenske prilike pogoduju širenju požara, te se na ovaj način izaziva opasnost ne samo za imovinu većeg obima, već i živote ljudi. Takvo izazivanje opšte opasnosti predstavlja krivično delo protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine.

Ovakve vrste požara već su odnele ljudske žrtve u Srbiji.

Detaljnije čitajte ovde: ALO UPOZORAVAO JAVNOST, A SADA IMA MRTVIH Vatra buknula na njivi! Pao je kao pokošen! Hitna stigla, ali mu nije bilo spasa!

NASA mapa požari, Foto: NASA

Za spaljivanje organskih ostataka posle žetve useva odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu zaprećena je novčana kazna u iznosu od 5.000 do 50.000 dinara za fizičko lice, od 25.000 do 250.000 dinara za preduzetnika i od 100.000 do 1.000.000 dinara za pravno lice.

HAOS PORED UŠĆA! Zaštitna ograda pala i uništila automobil, nastala je potpuna pometnja u saobraćaju! (FOTO)

Takođe, članom 50. Zakona o zaštiti od požara zabranjuje se spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanja biljih ostataka. Zakonom su predviđene novčane kazne za nepoštovanje ove odredbe i to za pravna lica kaznom od 300.000 do milion dinara, a za odgovorna lica u pravom licu su od 10.000 do 50.000 dinara, a za fizička lica 10.000 dinara.

NASA mapa požari, Foto: NASA

ROĐEN PRE PRVOG SVETSKOG RATA Jede burek, pije pivo, nedeljom redovan u kafani. Upoznajte Stepana (105), srpskog starinu koji ima dobar savet za sve nas!

Ministarstvo poljoprivrede i institut Biosens, u saradnji sa Evropskom svemirskom agencijom, saopštilo je juče da razvijaja i testira platformu kojom će moći da otkriva požare na poljoprivrednim zemljištima širom Srbije i to preko satelita.

BONUS VIDEO: Sudar na uglu Bulevara kralja Aleksandre i Kumanovaske

 

Povezane vesti

 • Korisnik: NikolaV
  28/10/2019 - 12:33
  Zato sto je kazna mizerna, kao po obicaju., niko je se ne plaši.
  • ax @NikolaV
   28/10/2019 - 14:32
   Kazne mizerne i niko nekažnjava. Isto kao za nanošenje zemlje na puteve.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi