Krizni štab poslao jasnu poruku Bilu Gejtsu povodom najave vakcinacije

Predstavnici Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa oglasili su se povodom spekulacija koje se tiču Buila Gejtsa i njegovih komentara o proizvodnji vakcina i vakcinisanja.

Krizni štab Bil Gejts
Krizni štab Bil Gejts, Foto: printscreen

Javnosti su se, ispred Kriznog štaba obratili Darija Kisić Tepavčević, Goran Stevanović i Zoran Gojković.

Na pitanje novinara našeg portala kako komentarišu to što o proizvodnji vakcine i vakcinaciji uveliko govori vlasnik Majkrosofta Bil Gejts koji nema nikakvih dodirnih tačaka sa medicinskom stukom, iz Kriznog štaba odgovaraju:

- Ne komentarišemo te izjave pojedinaca, svako ima pravo da misli na osnovu iskustva, godina, znanja i rada... O tome treba pričati i doneti vezano za vakcinaciju i probleme koji mogu da proisteknu iz jednog dela javnosti koja to ne razume ili ima drugačije stavove, to je nešto na čemu ćemo insistirati u budućnosti. Vakcinacija će verovatno biti jedna od mogućnosti da se ovaj deo problema stabilizuje i smanji, a građani će znati sve što država preduzima, sa kim pričamo, sa kakvim kvalitetom vakcine raspolažemo i to je ono što svako treba da zna. U narednom periodu biće na stotine raznih tumačenja, razmišljanja i nama građanima preostaje da slušamo struku i ljude koji se razumeju i stoje iza svega toga znanjem i titulama i radom. To je nešto na čemu ćemo insistirati, to je naša strategija - odgovorio je na pitanje Alo.rs, Zoran Gojković.

Podsetimo, u poslednja 24 sata u Srbiji su na korona virus testirane 9.922 osobe, njih 276 je pozitivno, a preminulo je pet osoba, što je i dalje zabrinjavajuće.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom zemlje nalazi se 118 pacijenata.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi