Krizni štab traži zatvaranje

Oko ove tačke, kako prenose izvori, nije bilo saglasnosti i u narednim danima Vlada Srbije će proceniti da li će ovo biti jedna od mera za suzbijanje epidemije

Krizni štab
Krizni štab, Foto: Tanjug

Stručnjaci u okviru Kriznog štaba za suzbijanje mera epidemije izazvane kovidom 19 zatražili su danas da se zatvore ugostiteljski objekti i sve radnje izuzev prehrambenih prodavnica, saznaju Novosti.

Oko ove tačke, kako prenose izvori, nije bilo saglasnosti i u narednim danima Vlada Srbije će proceniti da li će ovo biti jedna od mera za suzbijanje epidemije.

Podsetimo, danas u 12 časova održana je sednica Kriznog štaba, na kojoj su razmatrane nove mere za sprečavanje epidemije korona virusa.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se sa direktorima kovid bolnica, nakon čega se Goran Stevanović obratio javnosti, iako se očekivalo da će se ministar zdravlja obratiti.

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa dr Branislav Tiodorović izjavio je da će epidemiološka situacija u Srbiji ove nedelje biti vrlo teška, jer će gužve koje su se dogodile na "crni petak" i na drugim okupljanjima za pet do sedam dana sigurno dati rezultat kroz broj pozitivnih i obolelih.

Tiodorović je rekao da tek posle 10. decembra možemo očekivati polako zaravnjenje krive, ali na visokom novou, a pad broja obolelih tek krajem decembra.

Povezane vesti

 • Korisnik: DJM
  30/11/2020 - 14:26
  Nek zatvore vrtice i skole - legla zaraze. U kafanama se odrasli stite i paze. A, mali kad donesu virus kuci...kod kuce niko ne nosi masku, svi popadaju.
 • Korisnik: Penzioner
  30/11/2020 - 14:11
  Ukinuti plate kriznom stabu, jer oni to rade drugima! Neka i oni zive od vazduha, sta im fali!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi