Struka rekla svoje! Evo čiju vakcinu će Srbija uzeti

Za nas bitno da vakcina bude najuspešnija, sigurna, proverena, da daje visoku zaštitu i da ima što manje post aktivnih reakcija.

Krizni štab
Krizni štab, Foto: Printscreen/YouTube

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Branislav Tiodorović izjavio je da je za nas bitno da vakcina protiv korona virusa bude sigurna, proverena, a da naša Agencija za lekove može da proveri vakcinu za šest meseci i dodao da će prednost sigurno imati zemlja čija vakcina bude i finansijski najpovoljnija.

On je na konferenciji u Palati Srbija, upitan da li će Srbija biti uključena u proces nabavke ruske ili vakcine iz EU, rekao da je svaki uspeh sa vakcinom izuzetan uspeh, bez obzira sa koje strane dolazi.

- Svi mi koji se bavimo i vakcionologojiom, pored epidemiologije i imunologije, znamo dobro da uvek postoji takmičenje, pa i kada je o tome reč - rekao je Tiodorović.

Istakao je da je za nas bitno da vakcina bude najuspešnija, sigurna, proverena, da daje visoku zaštitu i da ima što manje post aktivnih reakcija.

Da li ćete se vakcinisati protiv koronavirusa?

Ukupan broj glasova: 1356

 • Da, samo da stigne što pre: 35% (470)
 • Ne, izričito sam protiv toga: 31% (422)
 • Zavisi kakva će ubuduće biti situacija sa epidemijom: 34% (464)

Ali, treba malo sačekati da imamo jasnu predstavu o tome, ne samo sa ruskom vakcinom, već i sa američkom, nemačkom...dobro je da se oni takmiče, zašto da ne. Takmiče se u kvalitetu i ko će imati bolje rezultate, a mi ćemo sigurno biti na onoj strani gde je to postignuto i gde smo sigurni da su ti podaci apsolutno sigurni", rekao je Tiodorović.

Prednost će, kaže, sigurno imati onaj ko bude i finansijski najpovoljniji.

Upitan da li će vakcina biti besplatna, rekao je:

- Bilo bi lepo, ali ne postoiji nijedan besplatan ručak na svetu.

Povezane vesti

 • Korisnik: Perica
  14/08/2020 - 23:05
  Ruska i kineska da ostale ne želim da primim, dokazano da sa zapada truju
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi