Krizni štab
Alo!/Vladimir Marković
Krizni štab

Alo!/Vladimir Marković

Krizni štab, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Donete su oštrije mere, maske su obavezne i na otvorenom, a zabranjuju se slavlja, kazala je nakon sednice Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog.

- Nalazimo se u sezoni kada se korona virus može da proširi. Kada su u pitanju opšte preventivne mere distanca i nošenje maski, pokazale su se kao dobre. Sve druge mere koje se donose. Kada je u pitanju aktuelna epidemiološka situacija u našoj zemlji. Situacija je mnogo povoljnija nego u svim zemljama u Evropi, ali to ne sme da nas teši

- Danas smo doneli da se poopštre sve dosadašnje mere u smislu kontrole njihove primene. Ako je ograničenje okupljanja bilo do 30, bilo je primera da su bila. Zabrana se izdaje lokalnim samoupravama. Nema slavlja. Maske treba da nosimo svi, stalno i u svakoj prilicii uključuju i otvorene prostore. Takođe, imajući u vidu da se povećava broj osoba kod kojih je laboratorijski potvrđeno prisustvo virusa, od ponedeljka Arena biće spremna za prijem pacijenata.

Takođe, lokalni krizni štabovi više neće smeti da izdaju specijalne dozvole sugrađanima da prave velike proslave i veselja. Kako „Alo!“ saznaje, članovi kriznog štaba na današnjoj sednici razmatraće i maksimalan broj okupljenih.

Pojedini članovi kriznog štaba u narednom periodu ne isključuju ni uvođenje zabrane kretanja ukoliko situacija to bude zahtevala, kao ni zatvaranje škola i vrtića.

Pročitajte još:

Komentari (4)

banky

16.10.2020 11:31

Sad ste ga stvarno preterali....

mile m

16.10.2020 11:34

"Donete su oštrije mere, maske su obavezne i na otvorenom, a zabranjuju se slavlja," - Prethodnih meseci je u celom svetu dokazano da virus ne leti pa otvoreni prostor nije problematican. Zabrana slavlja je odavno obesmisljena velikim proslavama "izborne pobede".

istina

16.10.2020 11:40

Ovo društvance je izgubilo kredibilitet, lažima. A i struka im je jača strana. Onaj ostario i celi radni vek samo za sebe. To u Srbiji ne štima, a penzioneri i radno sposobni ljudi su ozbiljni, mladi Dezorjentisani izjavama loših stručnjaka, osećaju njihovu pohlepu, podaničko ponašanje i skretanje centra pažnje na dekolte ili preuske pantalone. Neće se dobro završiti, mnogo lažu.

Djoka

16.10.2020 11:45

O čemu priča krizni štab ? Pravosudni sistem još uvek nije procesuirao sijaset kazni ( piše nijednu ) a sada donose nove odluke,Srbina najviše boli džep, Kada se počnu realizovati ( naplatiti ) kazne za nepoštovanje mera , biće smanjenje obolelih. Dotle će biti svakakvih komentara.