SRAMOTA Kritikuje onlajn nastavu u Srbiji, a novinar iz Nemačke kaže da je ovde bolja nego tamo (VIDEO)

Sistem rada koji je Srbija sprovela, kada je u pitanju školovanje đaka, a koji se tiče vanrednog prelaska iz klupe za boravak ispred ekrana TV-a, odnosno učenje "onlajn", iskritikovan je od strane Vesne Vojvodić iz Sindikata prosvetnih radnika, a u tom napadu je zanemaren trud koji je država uložila u digitalizaciju, dok neke mnogo jače zemlje poput Nemačke, uopšte nisu uspele da se snađu u talasu korone i prelasku na vid učenja na daljinu.

Vesna Vojvodić
Vesna Vojvodić, Foto: screenshot

Vesna Vojvodić iz Sindikata prosvetnih radnika večeras na Newsmax Adriji napada našu online nastavu a Nemanja Rujević iz DW kaže da je bolje organizovana nego u Nemačkoj.

Vrbas i Paraćin već su prešli na onlajn nastavu, ali i škole u Aleksincu i Zaječaru su uputile zahtev za takav vid učenja.

Ovom sistemu se strogo protivi gospođa Vojvodić.

- Kad čujete iz Ministarstva prosvete prelazak na onlajn nastavu, ja se bojim da oni misle u Šarčevićevim konotacijama da je to gledanje TV-a. Tu od onlajn nastave nema ni o, nema ničega- rekla je Vojvodić.

Ona je u istom tonu nastavila da napada ovaj vid učenja.

- To je zabavno, ali to nije proces edukacije. Onaljn je kada vi i ja razgovaramo, pa vi mene pitate, a ja vama odgovorim, pa vi niste zadovoljni pa ja odmah pojasnim - rekla je Vojvodić.

Nemanja Rujević je suprotno tome uporedio sistem učenja u Nemačkoj.

- Tamo je još gore bilo organizovano učenje na daljinu, nego u Srbiji. Učili su pomoći štapa i kanapa. Nemačka nije diitalizovana zemlja, škole takođe - objasnio je Rujević i naglasio da to vuče ogromne posledice po ekonomiju.

Povezane vesti

 • Korisnik: dragojevic
  22/11/2020 - 06:42
  Severna Koreja i Turkmenistan...dve nase prijateljske zemlje koje treba promovisati. Voala!
 • Korisnik: beba
  22/11/2020 - 05:15
  Gospodja je primila velik novac da bi tako pricala...Sta je tu cudno.Svi ti nivinari su debelo placeni.Ako su Srdjan i Jovana na finansiski slabijoj TV primali po 10h.sta reci o onima koji su otisli na N1 i Novu s.Prodali su obraz i cast za dzak para.
 • Korisnik: hah
  22/11/2020 - 00:16
  Sta lupate!!!! Možda u nekom alpskom selu u Schwarzwald-u nisu digitalizovani!!!! Moje dete ide u skolu u glavnom gradu Nemacke i imali su već u celoj Nemackoj od Marta meseca do Maja 2020 digitalno nastavu, jer nisu išli puna 3 meseca u prvim talasima Korone u školu...
 • Korisnik: Branka Met
  21/11/2020 - 23:09
  Da bi neko kritikovao mora znati nešto o temi. Zar gospođi nije poznato da na severu npr na Aljasci, Islandu, nekim delovima Kanade onlajn nastava je nešto uobičajeno i nikome u tim krajevima ne pada napamet da ovako bezočno kritikuju. Umesto da daju konstruktive predloge ovi naši sveznader sve i svašta i svaki napor dovode u pitanje. Pitanje je zašto to rade i sa kojim cilje. Pitanje je i da li su te osobe sposobne da urade nešto kreativno osim da da prigovaraju.
 • Korisnik: alba greaca
  21/11/2020 - 22:49
  Brabo Vesna!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi