"PRVI PACIJENTI STIŽU DANAS POSLE PODNE" Premijerka Ana Brnabić na otvaranju bolnice u Batajnici

U bolnici devet velikih odeljenja sa po 30-40 kreveta.

ana brnabić
ana brnabić, Foto: screenshoot

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, prisustvovala je danas otvaranju nove Kovid bolnice u Batajnici.

Prvi pacijenti ući će u novu kovid bolnicu u beogradskom naselju Batajnica danas posle 17 časova, izjavila je direktorka te bolnice Tatjana Adžić Vukičević.

- Zaista je bio potreban čovek sa vizijom, kakad je predsednik Vučić, koji je u julu i avgustu kada smo svi mislili da će korona proći, rekao da moramo da izgradimo dve bolnice. Danas se pokazalo da je bio u pravu - rekla je Ana Brnabić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da nova kovid bolnica u Batajnici, koja se danas otvora, dolazi u pravom trenutku za Srbiju jer će rasteretiti zdravstveni sistem, pomoći zdravstvenim radnicima i spasiti živote.

"Danas je veliki, istorijski dan i ostaće upisan u istoriji kao vreme kada smo za četiri meseca izgradili ne jednu bolnicu, koja se danas otvara, već dve, jer uskoro završavamo i bolnicu u Kruševcu", rekla je Brnabić uoči zvaničnog otvaranja bolnice.

Ona je dodala i da odlično napreduju radovi na bolnici u Kruševcu, koja bi trebalo da bude otvorena, kako kaže, 15. decembra.

Brnabić je rekla da će pacijenti iz Beograda biti preusmeravani u bolnicu u Batajnici već danas popodne.

Ona je zahvalila ministru zdravlja, zdravstvenom sistemu, predsedniku Srbije, kao i osoblju iz Kliničkog centra Srbije, koje će raditi u bolnici u Batajnici.

Brnabić je rekla da će u bolnici u Batajnici raditi 1.600 lekara, medicinskih randika i nemedicinskog osoblja i podsetila da je primljeno i novo osoblje.

Premijerka je istakla da će zdravstveni sistem Srbije, kad pobedimo koronu, iz kovid krize izaći značajno jači nego što je bio ranije i da će Srbija nastaviti da ga gradi, jer ostaje jedan od tri ključna prioriteta.

"Mi ćemo izaći iz krize sa dve potpuno nove ogromne bolnice u Beogradu i Kruševcu, sa velikim brojem novozaposlenih lekara, sestara, tehničara, nemedicinskog osoblja, mnogi mladi ljudi će dobiti šansu za posao. Imamo novu opremu koju nikad pre nismo imali, vanredno smo povećali plate zdravstvenim randicima, primili smo nove radnike, imamo mrežu laboratorija po Srbiji koju nismo imali", kazala je Brnabić.

Doktorka Adžić Vukičević je sinoć za RTS rekla da će u bolnici raditi iskusni specijalisti iz Kliničkog centra Srbije, najbolje medicinske sestre, tehničari, fizioterapeuti, laboranti, kao i mlade kolege koje su primljene na konkursu, a ustanova će imati i sve potrebne aparate i najsavremenija sredstva.

"Iza sebe imam svemirski brod. Impresionirana sam ovim zdanjem i svim kapacitetima koje bolnica nudi", rekla je Adžić Vukičevića.

Ana Brnabić
Ana Brnabić, Foto: Tanjug

Navela da će u bolnici biti devet velikih odeljenja sa po 30-40 kreveta.

Doktorka Adžić Vukičević inače je zaposlena na Klinici za pulmologiju, gde, kako kaže, leči najteže plućne bolesnike.

"Ovakve kliničke slike i stanja nisam imala u svojoj karijeri, ali izborićemo se... Verujem da ćemo se zajendičkim snagama izboriti. Nazad nema, samo napred, svi zajedno", rekla je direktorka bolnice u Batajnici.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi