Vrnjačka banja
Tanjug/Rade Prelić
Vrnjačka banja

Tanjug/Rade Prelić

Vrnjačka banja, Foto: Tanjug/Rade Prelić

U cilju preventivne zaštite stanovništva i gostiju Vrnjačke Banje, a zbog pogoršane epidemiološke situacije u okruženju prouzrokovane širenjem korona virusa, lokalna samouprava danas proglasila vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine Vrnjačka Banja.

Ova odluka, pored ostalog, podrazumeva zabranu okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jednog i po metra, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski uz poštovanje distance od najmanje dva metra između lica.

Pročitajte još:

Ograničava se rad svih trgovinskih objekata do 23 sata, kao i svih ugostiteljskih objekata računajući i objekte brze hrane do 23, a izvođenje muzičkog programa do 22 sata.

Ugostiteljski objekti dužni su da prilagode svoj rad tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak o dva metra između stolova.

U javnim parkovima, dečjim i sportskim igralištima i tokom vežbanja na otvorenom prostoru, dozvoljeno je okupljanje najviše pet osoba uz primenu svih propisanih mera lične zaštite.

S druge strane, i u vreme vanredne situacije odobren je rad otvorenih bazena uz obavezu da ležaljke treba da budu postavljene na udaljenosti od najmanje dva metra od susednog suncobrana.

Mina Stanojević iz Turističke organizacije Vrnjačka Banja rekla je za Tanjug da je bezbednost meštana i gostiju najvažnija.

Komentari (1)

logicno

21.07.2020 21:38

Dakle, da rezimiramo, ako muziku u nekom caficu slusam do 22h je bezbedno, a posle 23h bi bilo rizicno.