Život sa koronavirusom
Alo! /N. Vujanović
Život sa koronavirusom

Alo! /N. Vujanović

Život sa koronavirusom , Foto: Alo! /N. Vujanović

Ni on nije imao nijedan simptom, a testiran je pošto je firma u kojoj je zaposlen poslala na testiranje sve svoje radnike.

- Naravno da smo ostali u šoku kada smo saznali da je dever pozitivan na koronu, a onda je usledio šok kada sam i ja, koja sam takođe bila bez ikakvih znakova infekcije, dobila rezultat da sam pozitivna. Mi ostali iz kuće smo se testirali nakon što je on dobio rezultat testa.

Nema pravila

- Zaista nema pravila. Recimo, moj suprug koji je bio negativan imao je lošiju krvnu sliku od moje. A desilo se da ja imam koronu, a on nema. Inače, doktorka koja mi je zaključivala bolovanje dvaput me je pitala za simptome i začudila se da nisam imala nijedan - navodi A. I.

Međutim, mislila sam da će moj test biti negativan jer sam se osećala sasvim normalno. Moj suprug, kao i moja jetrva, dobili su negativan test. U kući je i dvoje dece od dve godine, ali njih nisu testirali jer nisu imali ni temperaturu ni kašalj, ni bilo šta drugo što bi ukazalo na virus.

Svi zajedno bili smo u izolaciji do kraja, bez ikakvih simptoma - kaže naša sagovornica.

Da je pozitivna na kovid-19, obavestili su je iz kovid ambulante matičnog doma zdravlja.

- Rekli su mi da je obavezna izolacija od 14 dana od dana kada je stigao pozitivan rezultat. Na pitanje sa kim sam sve bila u kontaktu, nabrojala sam svoje ukućane i rekla da sam išla na posao. Kazali su mi da svima javim da se pripaze, da prate svoje opšte stanje. Tako sam i uradila. Naglasili su mi i da ukoliko mi se nešto desi, ako mi pozli, dobijem temperaturu, mučninu ili glavoboljnu da se javim u kovid ambulantu. Preventivno su mi dali da pijem vitamin C i cink, dok antibiotik nisam pila jer nisam imala bilo kakve simptome - napominje naša sagovornica.

Korona

Tanjug

Foto: Tanjug

- Moje dete… Međutim, nemaš kud, moraš da prihvatiš novonastalu situaciju… Izoluješ se od svih, ne ideš nikud, ni u prodavnicu, ne dolazi ti niko. Dete sam odmah po saznanju da je dever pozitivan povukla iz vrtića. U kući smo bili svi zajedno, pratili smo, posebno, našu decu i kako se osećaju, da li imaju bilo šta što bi moglo da ukaže na koronavirus. Inače, za to vreme niko nas nije ni pozvao telefonom, ni prošao pored kuće da bi proverio da li poštujemo izolaciju… Mislim da smo tek deveti dan odahnuli kada smo videli da je sve isto, da smo bez simptoma… Posle 14 dana dever i ja smo se ponovo testirali. Test je bio negativan. Najvažnije je da je sve gotovo, da se sve završilo - navodi naša sagovornica. 

Preporučujemo:

Komentari (1)

mish

30.07.2020 11:47

Bas pametno-izolacija pozitivne majke sa zdravim detetom!?!