Vojska Srbije i nadležne službe u toku epidemije
Alo / Masanori Jošida
Vojska Srbije i nadležne službe u toku epidemije

Alo / Masanori Jošida

Vojska Srbije i nadležne službe u toku epidemije, Foto: Alo / Masanori Jošida

Na osnovu člana 2. Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja i člana 15. stav 1. Zakona o državnoj upravi ministar unutrašnjih poslova, uz saglasnost ministra zdravlja, donosi NAREDBU o izmeni naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Srbije.

U Naredbi o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Srbije u tački 2. stav 1, reči: „osim subotom kada zabrana traje od 17 do 3 časova” zamenjuju se rečima: „osim subotom kada zabrana traje od 15 do 3 časova i nedeljom kada zabrana traje od 15 do 5 časova”. Stav 2. briše se.

Ova Naredba objavljena je u Službenom glasniku Srbije, tako da važi od danas.

Vojska Srbije i nadležne službe u toku epidemije

Alo / Masanori Jošida

Vojska Srbije i nadležne službe u toku epidemije, Foto: Alo / Masanori Jošida

U vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19, svim građanima Republike Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli 14. marta i kasnije, produžava se obavezna mera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana. Ovo praktično znači da svi koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rešenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje, izolacija automatski nastavlja da teče još dve nedelje.

Najstariji sugrađani mogu napuštati svoje domove jedino nedeljom između 3 i 8 časova ujutru, u cilju kupovine namirnica.

Stariji sugrađani iskoristili svoje vreme za kupovinu, najtraženiji brašno i kvasac (FOTO)

Vodeći se mišljenjem struke, Vlada Republike Srbije odlučila je da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20 i 21 čas.
Kako se Srbija nalazi u jeku borbe sa zaraznom bolesti izazvane virusom COVID-19, odlučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljnjeg.

Zbog pomeranja zabrane kretanja vikendom na 15 časova, prodavnice će subotom i nedeljom raditi od 7 do 14.30 časova.

Komentari (2)

strašno

29.03.2020 13:05

Mi koji uporno sedimo u kući sa troje male dece , mi smo budale a ovi pametni što šetaju samo produžuju agoniju za još mesec dana. da li je država nemoćna da utiče na pojedince ili je sve ovo farsa. Uvedite zabranu kretanja 23 sata dnevno i to par nepar. Parnim danima idu u kupovinu stanovnici parnih brojeva svojih stanova, neparnim neka idu neparni. Ko to prekrši kazna 500.000 din.

aleksandra

29.03.2020 13:45

@strašno - i ja sam po ceo dan kod kuce sa troje dece! bravo!