Kon pred sedncu Kriznog štaba, priznao da li je tražio policijski čas u Srbiji

Od poslednjeg preseka do 4. marta u 15 časova u Srbiji je registrovano 3.866 novozaraženih od 15.769 testiranih uzoraka.

Predrag Kon
Predrag Kon, Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVI

Predrag Kon rekao je da je situacija sa korona virusom u našoj zemlji vanredna.

"Na intenzivnoj nezi polako postaje katastrofalna situacija. Neke bolnice smo pokušali da prebacimo opet u ne-kovid sistem, ali u ovom trenutku to postaje nemoguće", rekao je Kon.

"Pričali smo o opštim merama toliko dugo, ali je činjeinica da nismo uspeli, distanca, maske, dezinfekcija ruku nisu urodili plodom", rekao je Kon za RTS.

On je naveo da je uspon broja novozaraženih krenuo nakon Sretenjskih praznika i da je do Sretenja taj rast bio blag.

Govoreći o merama, Kon je naveo pred sutrašnju sednicu Kriznog štaba da je medicinski deo tog tela tražio da se zatvore kafići i restorani, a da budu otvorene pumpe i apoteke.

"Ne, nikada nismo tražili policijski čas", rekao je Kon.

Od poslednjeg preseka do 4. marta u 15 časova u Srbiji je registrovano 3.866 novozaraženih od 15.769 testiranih uzoraka, a nažalost, preminulo je još 17 osoba. Broj pacijenata na respiratorima je 173, a u bolnicama se leči 4.109 kovid pacijenata.

U našoj zemlji je od početka epidemije registrovano 474.807 slučajeva virusa korona, a broj preminulih je 4.508. Do sada je testirano 3.002.480 uzoraka.

Povezane vesti

 • Korisnik: vuk
  04/03/2021 - 22:27
  Da doktore, ali morate, morate zaključati Srbiju 15 dana, morate.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi