Kon dao detaljno upustvo za roditelje i decu u školama, JEDNA STVAR će biti obavezna!

Na konferenciji govore ministar Šarčević, doktorka Darija Kisić i epidemiolog Predrag Kon.

Predrag Kon
Predrag Kon, Foto: prinstcreen

U protekla 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 8086 osoba, njih bilo je pozitivno 235, dok je, nažalost, preminulo šest lica.

Prema poslednjim zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, na respiratorima se u bolnicama širom Srbije nalazi 91 pacijent, što je najmanji broj još od 5. jula (81).

Na konferenciji govore ministar Šarčević, doktorka Darija Kisić i epidemiolog Predrag Kon. 

KON O MASKAMA U ŠKOLI

- Maske mnogo donose, roditelji treba da budu saradnici, da izmere deci temperaturu, jer sa znacima temperature i respiratornih problema, ne slati ga u školu. Deca moraju da počnu da nose masku i odlaze do klupe, prethodno da peru ruke i da maske nose neprekidno, to je najbezbednije. U toku samog slušanja časa nije to obavezno, može da odloži masku ako to doživljava. Mi smatramo da u ukupno dva i posata, može da se nosi, to je najpametnije - neprekidno, ali se dozvoljava da kada je dete u klupi da odloži masku. Ako odgovara ili ga neko nešto pita, treba odmah da stavi masku. Muzičko nema pevanja u horu, skandiranja, navijanja u nekom sportu. To su stvari o kojima će se detaljno pričati u toku dana, učenicima i nastavnicima će biti obezbeđen "webinar", gde će biti edukovani. Video prilozi preko Javnog servisa, sve što sada pričamo približiće se deci i roditeljima, takve vrste priloga treba u školi na video puštati gde god je moguće. Niz pitanja je trenutno, rizik polaska u školu je nešto što treba maksimalno smanjiti. To je neprekidno nošenje maske, ako roditelji uspeju da decu pripreme za to, bolje je. Ako se vidi da neko posebno uznemiren zbog toga, postoji i period kada može da skine masku, mislim da smo našli neki balans za start.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi